Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Βγήκαν μαχαίρια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο, κάτι που γίνεται αντιληπτό από δύο ανακοινώσεις που εκδόθηκαν σήμερα, η μία από το βουλευτή Αρκαδίας, Κώστα Βλάση, και άλλη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και πρώην υπουργό της ΝΔ, Πέτρο Τατούλη.

Αφορμή για τη νέα κόντρα στάθηκε η το ζήτημα της έκπτωσης στους λογαριασμούς ρεύματος των κατοίκων του δήμου Μεγαλόπολης. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η αφορμή. Ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, βρίσκεται σε «πόλεμο» με τον Π. Τατούλη εδώ και πολύ καιρό. Η αιτία του πολέμου, πίσω από διάφορες αφορμές, είναι το γεγονός ότι η κόρη του κ. Τατούλη, η Εύη Τατούλη, πολιτεύεται επίσης στην Αρκαδία γεγονός που …μάλλον δεν αρέσει στον κ. Βλάση. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι ο κ. Βλάσης είναι ένας στέλεχος της ΝΔ που βρίσκεται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο επίσης ο κ. Τατούλης δεν διατηρεί καλές σχέσεις. Πλέον, μετά τη σημερινή οξύτατη ανακοίνωση του κ. Βλάση, το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν η ΝΔ γνωρίζει τις πρωτοβουλίες του βουλευτή της και αν τις εγκρίνει ή αν ο κ. Βλάσης δρα αυτόνομα.

Η ανακοίνωση Βλάση

messiniapress-vlasis

Συγκεκριμένα, σε σημερινή του ανακοίνωση σημειώνει ο κ. Βλασης: «Οι εν κρυπτώ συναντήσεις κι ο διχαστικός λόγος του κ. Περιφερειάρχη δεν προωθούν τα συμφέροντα της Αρκαδίας. Στα σημαντικά ζητήματα του Τόπου μόνο η ομοψυχία φέρνει αποτελέσματα!

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση στον καθένα να ακούει τους “σκελετούς” της πολιτικής του χθες, που βγήκαν από τα λαγούμια τους μόνο και μόνο για να εξυβρίσουν τους βουλευτές, να χρησιμοποιούν έναν ακραίως διχαστικό λόγο σχετικά με την άδικη απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην παροχή έκπτωσης στα τιμολόγια ρεύματος μόνο στο Δήμο Μεγαλόπολης, ενώ η ίδια ρύθμιση θα ισχύσει για ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ένα θέμα που κατά τα άλλα θα έπρεπε να ενώνει τους πάντες!

Τρεις νέοι βουλευτές, ο καθένας με τον τρόπο του, ενώνουν τη φωνή τους με την κοινωνία για ένα θέμα – όπως η μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ στην Αρκαδία – και την ίδια ώρα ο απερχόμενος Περιφερειάρχης βάλει κατά πάντων! Ξεχνά προφανώς ότι ήδη κλείνει 30 ολόκληρα χρόνια στα πολιτικά πράγματα του τόπου και πλέον κρίνεται γι’ αυτά που έχει πράξει. Για τα «μεγάλα» έργα της Αρκαδίας (πολιτικό αεροδρόμιο, παράκαμψη Λαγκαδίων, παράκαμψη Δολιανών και τόσα άλλα που ποτέ δεν έγιναν…), για τις τεράστιες σπατάλες και τον λαϊκισμό του…

Ας προσπαθήσει πρώτα να εξηγήσει στον κάθε Δημότη όλες τις «περίεργες» μεθοδεύσεις, με τις οποίες προσπαθεί να προχωρήσει το «μεγάλο» του έργο για την διαχείριση των απορριμμάτων – το οποίο σημειωτέον προβλέπει υπέρογκες χρεώσεις σε κάθε νοικοκυριό, κάτι που δε γίνεται πουθενά αλλού στην Ελλάδα – αλλά και να δώσει μια πειστική απάντηση για τη σωρεία έργων και παρατάσεων που έχει αναλάβει η “οικογενειακή” κατασκευαστική εταιρεία σ’ ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κι ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα για τα τιμολόγια της ΔΕΗ!!! Ας μας αφήσει μόνους να παλέψουμε. Μαθήματα αλλού!

Εξάλλου ο αντίστοιχος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης καλά τα κατάφερε παλεύοντας για την Περιφέρειά του όλη μέρα στην Βουλή, όταν ο «εδώ» πέραν των αναφερόμενων μυστικών συναντήσεων με την Κυβέρνηση είχε μάλλον άλλες «οικογενειακές» προτεραιότητες…

Στην πολύπλευρη και πολυεπίπεδη κρίση η κοινωνία μας χρειάζεται αλληλεγγύη, συνεργασία, ομοψυχία και πρόσθεση δυνάμεων. Σ’ ένα τόσο σημαντικό για τον Τόπο μας θέμα ήταν επιβεβλημένο να συνεργαστεί με τους φορείς, τους βουλευτές και τους δημάρχους όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δυστυχώς όμως ακολούθησε την τακτική των εν κρυπτώ συναντήσεων μόνο με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης και τον αρμόδιο Υπουργό. Τα αποτελέσματα της τακτικής αυτής τα είδαμε…Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του κ. Περιφερειάρχη.

Προφανώς η πρόσφατη τελεσίδικη καταδίκη του σε 5 μήνες φυλάκιση δεν τον «ταρακούνησε». Η οριστική πτώση έρχεται και θα παρασύρει πολλούς… Καληνύχτα κ. Περιφερειάρχα!».

Η απάντηση Τατούλη

messiniapress-tat

Αργά το μεσημέρι στην ανακοίνωση του κ. Βλαση απάντησε ο κ. Τατούλης. Σημειώνεται σε αυτή: «Χρειάζεται πραγματικά μεγαλοψυχία για να αντιμετωπίσει κανείς τον πολιτικό πανικό και τον λεκτικό οχετό εμμονών και σκέψεων από πρόσωπα με μηδενικό έργο στην Αρκαδία. Πρόσωπα που αναζητούν αντιπαράθεση για να κρύψουν την γύμνια τους με ένα λόγο και μια συμπεριφορά που ξεπερνούν τις χειρότερες αντιδράσεις του πιο ακραίου φασιστοειδούς.  Για όλους εμάς που έχουμε υπηρετήσει την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την Αρκαδία, τη χώρα και τώρα την Πελοπόννησο είναι λυπηρό να βλέπουμε νέους ανθρώπους να μηδενίζονται πολιτικά από τις ίδιες τους τις πράξεις.  Όλα αυτά είναι ωστόσο σημεία των καιρών μιας εποχής που κλείνει. Και μαζί της εξαφανίζονται όλοι αυτοί που δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ