Υπουργός Οικονομίας από την Καλαμάτα: Είναι δέσμευσή μας η προστασία της πρώτης κατοικίας

/

Κάθετος ως προς το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς ήταν ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Καλαμάτα με αφορμή τα εγκαίνια του Γραφεία Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών. “Είναι δέσμευση της κυβέρνησης” σημείωσε αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Παπαδημητρίου “μέσω του νόμου Σταθάκη, η απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας. Έχετε ακούσει πάρα πολλά, τα οποία φυσικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται”.

Ανάπτυξη

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανάπτυξης της Χώρας, υπογραμμίζοντας ότι το 2017, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι δείκτες δείχνουν ότι η Χώρα συνέρχεται. “Το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, που η Χώρα και τα 4 τρίμηνα κατέγραψε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, όχι μόνο στο ΑΕΠ, αλλά σε όλους του δείκτες όπως είναι η βιομηχανική παραγωγή, οι εξαγωγές, οι άμεσες ξένες επενδύσεις, οι εγχώριες επενδύσεις. Το κλίμα έχει αλλάξει. Οι καταναλωτές δείχνουν ότι εμπιστεύονται την οικονομία, οι καταθέσεις στις τράπεζες επιστρέφουν, τα κόκκινα δάνεια έχουν σταματήσει να αυξάνονται και γενικώς καταγράφεται μια δυναμική” σημείωσε ο κ. Παπαδημτρίου.

Ανεργία

Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανεργίας και τον στόχο της κυβέρνησης το 2019 να έχει πέσει στο 15%. “Το 2018 θα είναι ένας χρόνος μεγάλης ανάπτυξης. Πιστεύουμε ότι θα φτάσει στο 3%. Αυτό θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, ώστε να μειωθεί περισσότερο η ανεργία από το 27%, που ήταν στην αρχή της διακυβέρνησής μας, πολύ πιο κάτω από το 20%. Με τη λήξη της θητείας μας, το 2019, η ανεργία θα είναι γύρω στο 15 με 16%” ανέφερε ο κ. Υπουργός.

Εξωδικαστικός συμβιβασμός

Ο κ. Παπαδημητρίου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε και στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών, ο οποίος “τρέχει” από τον περασμένο Αύγουστο. “Ο νόμος αυτός δίνει τη δυνατότητα στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, όπως όλοι ξέρουμε και ιδίως η κυβέρνηση, είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, να μπορούν να διευθετήσουν τις οφειλές τους όχι μόνο προς τις τράπεζες, αλλά προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι θα μπορέσουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας”, είπε ο υπουργός Οικονομίας.

messiniapress-pap

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κανένα σχόλιο από Παπαδημητρίου και Κατρούγκαλο για το θέμα των στρατοπέδων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ενεργό ρόλο στη ρύθμιση οφειλών θέλει το Επιμελητήριο – Οι προτάσεις του Β. Ξυγκώρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Χαρίτση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών: «Επιτακτική η ανάγκη ανέγερσης σχολικής μονάδας για την στέγαση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμάτας»

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης,