Καλαμάτα: Νέα εποχή για τις ένοπλες δυνάμεις (120 ΠΕΑ και 9ο Σύνταγμα)

Θα ευνοηθεί η Καλαμάτα” δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας με αφορμή τις αποφάσεις για το κλείσιμο των Κέντρων Εκπαιδεύσεων στο στρατό ξηράς. Αναβαθμίζεται η 120 ΠΕΑ και μετατρέπεται σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων. Στο επίκεντρο οι υποδομές του Στρατοπέδου.

Αλλάζει εντελώς ο χάρτης των ενόπλεων δυνάμεων που εδρεύουν στη Μεσσηνία, καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την αναδιοργάνωσή του στρατού. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το Κέντρο Εκπαιδεύσεως της Καλαμάτας αναμένεται να κλείσει, όπως και άλλα κέντρα σε ολόκληρη τη Χώρα. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, στην Καλαμάτα θα αναπτυχθεί η αεροπορική βάση. Ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ισοδύναμα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από το κλείσιμο των Κέντρων στις τοπικές κοινωνίας. Ως παράδειγμα έφερε την Καλαμάτα όπου, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, θα αναπτυχθεί η 120 ΠΕΑ, η οποία θα μετατραπεί σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης πιλότων μαχητικών αεροσκαφών.

Διάβασε και αυτό: Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ιπταμένων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Διάβασε και αυτό: Ο Καμμένος αναβαθμίζει την αεροπορική βάση της Καλαμάτας

Οι υποδομές του στρατοπέδου

Πλεόν, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει η κουβέντα σχετικά με την αξιοποίηση των υποδομών του στρατοπέδου της Καλαμάτας. Οι δρόμοι που ανοίγονται αυτή τη στιγμή είναι δύο: Είτε τα κτίρια θα αξιοποιηθούν με τη συνεργασία του δήμου Καλαμάτας και του κράτους, είτε θα δωθούν προς αξιοποίση σε ιδιώτες.

Όσον αφορά στην πρώτη επιλογή ήδη υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι στα κτίρια θα μπορούσαν να στεγαστούν διάφορες υπηρεσίες, όπως η αστυνομία και η πυροσβεστική της Καλαμάτας. Μια τέτοια λύση θα οδηγούσε και στην εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς το κράτος θα γλίτωνε από δεκάδες χιλιάδες ευρώ που δαπανά ως ενοίκιο για τη στέγαση των δύο υπηρεσιών.

Όσον αφορά στη δεύτερη επιλογή, αυτής της αξιοποίησης των υποδομών από ιδιώτη, αποτελεί μια επιλογή που έχει τεθεί και ήδη έχει υπάρξει επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τουριστική χρήση των ακινήτων, δηλαδή τη δημιουργία ενός μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή. Μια τέτοια λύση θα έφερνε έσοδα στο δημόσιο, θα “άνοιγε” θέσεις εργασίας για την τοπική κοινωνία, ενώ θα αποτελούσε και μια απάντηση στην έλλειψη κλινών που παρουσιάζει η περιοχή της Καλαμάτας. 

Διάβασε και αυτό: Ενδιαφέρον για αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας – Τι απαντά η κυβέρνηση

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην κηδεία του Βασίλη Κεδίκογλου ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπέζος κατά ΤΕΡΝΑ: Με εξώδικα και απειλές για μηνύσεις συνεχίζεται η αντιπαράθεση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ