Π. Ντίντα: Ζητάει μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και στο δήμο Καλαμάτας

/

Στο αίτημα του δήμου Καλαμάτας για μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος οικιακής χρήσης στο πλαίσιο των ρυθμίσεων που αφορούν τις περιοχές που δέχονται περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη λειτουργία μονάδων της ΔΕΗ αναφέρθηκε σήμερα η αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Ντίντα.

Η κα Ντίντα αναφέρθηκε στην πρόσφατη σχετική ρύθμιση που αφορά όλους τους δήμους της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, αλλά και το δήμο Μεγαλόπολης και τόνισε ότι το μέτρο πρέπει να επεκταθεί και στο δήμο Καλαμάτας, κατά τα πρότυπα της δυτικής Μακεδονίας. “Σε πρόσφατο νομοσχέδιο που αφορά τη δυνατότητα δημιουργίας Ενεργειακών Κοινοτήτων γίνεται ευνοϊκή ρύθμιση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές που υπάρχει περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη λιγνιτική δραστηριότητα. Η χορήγηση της εν λόγω ενίσχυσης αφορά ολόκληρη την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, αλλά και το δήμο της Μεγαλόπολης. Επειδή θεωρούμε ότι ο δήμος Καλαμάτας επιβαρύνεται και έχει διαχρονικά επιβαρυνθεί από τη λιγνιτική δραστηριότητα στη Μεγαλόπολη, θεωρούμε ότι είναι δίκαιο και η δική μας περιοχή να ενταχθεί στην ευνοϊκή ρύθμιση κατά τα πρότυπα των δήμων της περιφέρειας της δυτικής Μακεδονίας, όπου έχουν ενταχθεί και δήμοι που επιβαρύνονται έμμεσα, όπως ο δήμος Καλαμάτας” ανέφερε η κα Ντίντα. Η Αντιδήμαρχος προσέθεσε ότι η επέκταση του μέτρου “είναι μια δίκαιη αντιμετώπιση των περιοχών, οι οποίες γειτνιάζουν με λιγνιτικά κέντρα” και υπογράμμισε ότι όπως στην περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας έχει ληφθεί υπόψη και η έμμεση επιβάρυνση, το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για το δήμο Καλαμάτας ο οποίος “έχει υποστεί επιβάρυνση από τη Μεγαλόπολη εδώ και πάρα πολλά χρόνια”.

Σημειώνεται ότι το σχετικό θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης και η σχετική απόφαση που θα ληφθεί θα σταλεί στα αρμόδια υπουργεια, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα του δήμου Καλαμάτας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ – Οι δηλώσεις

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Επέτειος με …δάκρυα για τον πρώην βουλευτή Θανάση Πετράκο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον