Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Ένωσης – Υποσχέσεις μοιράζει ο Κ. Κατσούλης

24 Ιανουαρίου 2018

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Το θέμα το έχει αναδείξει με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ το messiniapress από τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο, παρά τις δεσμεύσεις της διοίκησης οι εργαζόμενοι δεν ακόμα έχουν πληρωθεί.

Διάβασε και αυτό (ρεπορτάζ 15/11/2017):«Βόμβα» στην Ένωση Μεσσηνίας – Στο προσκήνιο και πάλι τα προβλήματα μισθοδοσίας

Διάβασε και αυτό (ρεπορτάζ 16/11/2017): Στάση πληρωμών στην Ένωση Μεσσηνίας 

Διάβασε και αυτό (ρεπορτάζ 23/11/2017):Ένωση Μεσσηνίας: Κύμα ελέγχων για παλιές αμαρτίες στους απλήρωτους εργαζόμενους

Διάβασε και αυτό (ρεπορτάζ 24/12/2017):Χρόνια πολλά με …μποναμά: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Ένωση Μεσσηνίας

Το θέμα των απλήρωτων εργαζόμενων της Ένωσης αποτελεί το κεντρικό θέμα της εφημερίδας “Ελευθερία” (ρεπορτάζ του Γιάννη Σινάπη). Μάλιστα, στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης, Κώστα Κατσούλη, ο οποίος αναφέρει: “Από το 2013 που αναλάβαμε, πληρώνουμε, εξοφλούμε μισθοδοσίες από το 2011. Για να τα καταφέρουμε κάθε μήνα πρέπει να καταβάλουμε 3 μισθούς. Πέρα από τους απλήρωτους εργαζόμενους, είχαμε να πληρώσουμε οφειλές σε ΙΚΑ, Εφορία και δάνεια σε τράπεζες. Η διοίκηση κάνει εξυγίανση, κλείνει καταστήματα που δεν ήταν βιώσιμα. Αν ξεκαθαρίσουμε και το θέμα της παροχής υπηρεσιών (ΟΣΔΕ – επιστροφή ΦΠΑ – σχέδια βελτίωσης), θα βελτιωθεί η κατάσταση. Συζητάμε, διαπραγματευόμαστε με την τράπεζα και εκπονούμε μελέτη βιωσιμότητας”.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Ελευθερία”: 

messiniapress-eas

Ο πρόεδρος της Ένωσης επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους “να συναινέσουν και να κάνουν υπομονή” και πρόσθεσε: “Δεν βλέπουν την προσπάθεια που γίνεται; Ξέρουν καλά ποια είναι η κατάσταση. Προσπαθούμε και η προσπάθεια συνεχίζεται”.

Παραδέχθηκε ότι “οι εργαζόμενοι τώρα παίρνουν το 1/3 των χρημάτων που έπαιρναν παλιότερα” και τους προσκάλεσε “να τα πούμε, για να ενημερωθεί ο κόσμος”. Ακόμα, ενημέρωσε ότι “το 2011 και το 2012 δεν είχε πληρωθεί το ΙΚΑ” και συμπλήρωσε: “Μας είχαν καταλογιστεί 1 εκ. ευρώ στην Εφορία και 1,5 εκ. στο ΙΚΑ, τα οποία είναι ρυθμισμένα και πληρώνονται και πληρώνουμε και τα σημερινά”.

Σημειώνεται ότι το messiniapress είχε από την πρώτη στιγμή ζητήσει την άποψη του προέδρου της Ένωσης, ο οποίος για άγνωστους λόγους αρνήθηκε να τοποθετηθεί όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει καταγγελίες εργαζομένων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, παρότι έχουν υπάρξει αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για τα προβλήματα μισθοδοσίας στην Ένωση, κανένας πολιτικός και κανένα κόμμα δεν έχει θίξει το ζήτημα και δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία προς όφελος των εργαζομένων.

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσουχτερό κρύο και ισχυροί άνεμοι και την Πέμπτη στην Καλαμάτα – Αναλυτικά η πρόβλεψη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

100.000 ευρώ ετησίως στον “κουμπαρά” του νοσοκομείου Καλαμάτας από τα απόβλητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών: To ελαιόλαδο κρατά «ζωντανές» τις εξαγωγές – «Καμπανάκι» για την άνοδο της τιμής

Η αύξηση του πλεονάσματος του ελαιολάδου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επανεμφάνιση πλεονάσματος στο συνολικό εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων. Η άνοδος της τιμής μπορεί

Δείτε επίσης