“Άνοιγμα” Νίκα σε Σαμαρά; Η δήλωση του Δημάρχου Καλαμάτας που προκάλεσε έκπληξη

Το ενδιαφέρον του Αντώνη Σαμαρά για την παραμονή και λειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας εξήρε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Η σημασία της δήλωσης Νίκα λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη – Σαμαρά στην Καλαμάτα.

Μόνο καλά λόγια για τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είχε να πει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ζητήματος του στρατοπέδου της Καλαμάτας στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι το ενδιαφέρον του κ. Σαμαρά για την παραμονή και τη λειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας ήταν έμπρακτο και πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να επαναβεβαιωθεί με νέα δήλωση. Συγκεκριμένα, δήμαρχος Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι θέλει να είναι δίκαιος στις κρίσεις του, ανέφερε: “Ο πρώην Πρωθυπουργός απέδειξε εν τοις πράγμασι το ενδιαφέρον του για το στρατόπεδο”.

Η ερμηνεία της δήλωσης

Η αναφορά του κ. Νίκα στον Αντώνη Σαμαρά ήταν η μοναδική αναφορά του σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Με δεδομένο ότι οι σχέσεις του κ. Δημάρχου με τον πρώην Πρωθυπουργό κινούνται σε τεντωμένο σκοινί αυτομάτως η δήλωση αποκτά ξεχωριστό νόημα. Επίσης, η χρονική συγκυρία που έγινε η αναφορά, λίγες μέρες πριν την έλευση στην Καλαμάτα του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Αντώνη Σαμαρά, για τον εορτασμό της Υπαπαντής, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αν αυτή η αναφορά του κ. Νίκα στον κ. Σαμαρά αποτελεί πολιτικό “άνοιγμα” του πρώτου στο δεύτερο και ένα βήμα του δημάρχου Καλαμάτας προς τον πρώην Πρωθυπουργό δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο και είναι νωρίς να ειπωθεί με βεβαιότητα. Ωστόσο, επειδή στην πολιτική τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα γίνονται για κάποιο λόγο, πολλοί μεταφράζουν τη δήλωση Νίκα για τον κ. Σαμαρά ως μια πρώτη ένδειξη”καλής θέλησης” από την πλευρά του κ. Δημάρχου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Ψάχνει” επενδυτή για το “Τουριστικό” ο δήμος Καλαμάτας – Συνάντηση με επιχειρηματία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόκληση οι απαντήσεις Καφαντάρη για την παράνομη μεταφορά σκουπιδιών στην Πύλο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ