Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πρόκληση οι απαντήσεις Καφαντάρη για την παράνομη μεταφορά σκουπιδιών στην Πύλο

Προσπάθεια να διαστρέψει την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, στην ΕΡΑ Καλαμάτας για τη μεταφορά και εναπόθεση σκουπιδιών από το δήμο Οιχαλίας στο δήμο Πύλου – Νέστορος. Προσπαθώντας να απαντήσει στις σχετικές καταγγελίες της περιφερειακής συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης των Οικολόγων, Δ. Λυμπεροπούλου, ο κ. Καφαντάρης σημείωσε ότι η καταγγελία αφορά το περιστατικό τής άνοιξης του 2016 όταν οδηγοί του δήμου Οιχαλίας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου είχαν συλληφθεί για παράνομη μεταφορά και εναπόθεση σκουπιδιών στη χωματερή της Πύλου.

Διαστρέφοντας εντελώς τα πραγματικά περιστατικά ο κ. Καφαντάρης είπε αναφερόμενος σε εκείνο το περιστατικό: «Είχαν συλληφθεί οδηγοί που πήγαιναν τα απορρίμματα με κατεύθυνση την Πύλο, χωρίς καμία εναπόθεση του υλικού, σε άγνοιά μας». Μάλιστα, στη συνέχεια ο κ. Καφαντάρης επανέλαβε πολλές φορές, σε αυστηρό τόνο, οτι δεν έγινε ποτέ εναπόθεση σκουπιδιών από άλλο δήμο στη χωματερή της Πύλου. 

Ωστόσο η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική! Πρώτον τα απορριμματοφόρα του δήμου Οιχαλίας «συνελήφθησαν» εντός της Χωματερής να εναποθέτουν σκουπίδια και δεύτερον, σύμφωνα με τα λεγόμενα των εμπλεκόμενων, η εναπόθεση γίνονταν κατόπιν συνεννοήσεως με το Δήμο. Αδιάψευστος μάρτυρας της αλήθειας αποτελούν οι φωτογραφίες από εκείνο το περιστατικό:

messiniapress-oixalia

Ζητάει και τα ρέστα

Οι προκλητικές απαντήσεις του κ. Καφαντάρη όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική και τα καθήκοντα ενός αιρετού, έψεξε την κα Λυμπεροπούλου γιατί φέρνει το ζήτημα στη δημοσιότητα! «Θεωρώ ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αναφέρεται σε ζητήματα τέτοια, τη στιγμή που το ΣΔΙΤ, που η κυβέρνηση η ίδια πλέον το υπηρετεί, είναι στη φάση της υπογραφής για να λυθεί επιτέλους το μεγάλο ζήτημα, που αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Το λέω αυτό γιατί η κα Λυμπεροπούλου είναι στην κυβέρνηση, είναι στο γραφείο Υπουργού και άρα οφείλει να υπηρετεί τις αποφάσεις, τις οποίες η ίδια η πολιτεία, ο κ. Φάμελλος, ο κ. Φλαμπουράρης, ο κ. Τσίπρας, έχουν δώσει ως κατεύθυνση και είναι η υπογραφή του ΣΔΙΤ ως μοναδική λύση στην Πελοπόννησο και όχι να κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό της» είπε ο κ. Καφαντάρης έχοντας, προφανώς, στο μυαλό του τη λογική με την οποία λειτουργούσαν οι σύμβουλοι των υπουργών της ΝΔ, στην οποία ανήκει. 

Επίθεση και στον Κανάκη

Τέλος, ο κ. Καφαντάρης εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Πύλου – Νέστορος, Ηλία Κανάκη. Ο κ. Δήμαρχος κατηγόρησε τον κ. Κανάκη ότι αμαυρώνει την εικόνα του δήμου τη στιγμή που ο δήμος Πύλου – Νέστορος, μαζί με το δήμο Καλαμάτας, αποτελούν τους δήμους πρότυπα στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, καθώς είναι οι μοναδικοί δήμοι που έχουν ανάδοχο για την προσωρινή διαχείριση! «Ειδικά ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας» είπε ο κ. Καφαντάρης «για μια ακόμα φορά, γυρνάει γύρω από τον εαυτό του καταγγέλλοντας και βλέποντας παντού εφιάλτες, προσπαθώντας να κατηγορήσει, γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, να αμαυρώσει το Δήμο όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων. Τη στιγμή που ξέρει καλά ότι είναι ο μοναδικός δήμος, μαζί με την Καλαμάτα, στην Πελοπόννησο που ήδη έχουν ανάδοχο για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων». Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά ο κ. Καφαντάρης, αδειάζοντας τον ίδιο του τον εαυτό, ομολόγησε ότι μέχρι σήμερα στο δήμο Πύλου – Νέστορος δεν έχει γίνει η αποκατάσταση της χωματερής του Αγίου Νικολάου, ούτε έχει ξεκινήσει η προσωρινή διαχείριση με την ανάδοχο εταιρία (Μεσόγειος), καθώς ακόμα βρισκόμαστε στο «…αναμένεται να ξεκινήσει». Επίσης, ο κ. Καφαντάρης …ξέχασε να πει ότι η χωματερή του Αγίου Νικολάου αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, όπως έχει αποτυπωθεί σε εκθέσεις αυτοψίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, και άρα κάθε άλλο παρά πρότυπο είναι ο δήμος Πύλου – Νέστορος στη διαχείριση των σκουπιδιών. 

*Οι δηλώσεις εντός εισαγωγικών αποτελούν πιστή απομανγητοφώνηση των δηλώσεων του κ. Καφαντάρη στην ΕΡΑ Καλαμάτας και στη δημοσιογράφο Μαρία Τομαρά.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ