Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αμαρτωλό και το 2017 στη χωματερή του δήμου Πύλου – Νέστορος

Έγκλημα διαρκείας στη χωματερή της Πύλου (Άγιος Νικόλαος). Παράνομη μεταφορά και εναπόθεση σκουπιδιών από το δήμο Οιχαλίας και το 2016 και το 2017. Αναμένεται παρέμβαση της δικαιοσύνης. Σιωπή από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Το …αμίλητο νερό έχει πιει και ο δήμαρχος Οιχαλίας. 

Και το 2017, εκτός από το 2016, φαίνεται οτι έγινε παράνομη μεταφορά και εναπόθεση απορριμμάτων από το δήμο Οιχαλίας στο δήμο Πύλου – Νέστορος. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Δ. Λυμπεροπούλου, περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης των Οικολόγων. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο messiniapress η κα Λυμπεροπούλου, σχολιάζοντας τα όσα ακολούθησαν τη δημόσια καταγγελία της, τόνισε ότι το περιστατικό που έφερε στην επικαιρότητα έχει λάβει χώρα το 2017 και όχι το 2016, όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος. «Οι καταγγελίες μιλούν για παράνομη μεταφορά και εναπόθεση απορριμμάτων το 2017» δήλωσε κατηγορηματικά η κα Λυμπεροπούλου. Με τη δήλωσή της αυτή η κα Λυμπεροπουλου ουσιαστικά «αδειάζει» το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρη, ο οποίος ταυτίζει τις καταγγελίες της κας Λυμπεροπούλου με περιστατικό του 2016 οπότε και είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφόρω απορριμματοφόρα του δήμου Οιχαλίας στη χωματερή της Πύλου. Υ

Παρέμβαση της δικαιοσύνης

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει μιλούν για παράνομη μεταφορά και εναπόθεση απορριμμάτων από δήμο σε δήμο, που είναι εξαιρετικά σοβαρό αδίκημα. Εξαιτίας της σοβαρότητας των καταγγελιών είναι δεδομένο ότι το ερχόμενο χρονικό διάστημα θα παρέμβει η δικαιοσύνη, η οποία θα εξετάσει τα στοιχεία της υπόθεσης. Άλλωστε η κα Λυμπεροπούλου από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ότι τα στοιχεία που διαθέτει είναι στη διάθεση των Αρχών, θέση την οποία επανέλαβε μιλώντας και στο messiniapress.

Σιωπούν οι αρμόδιες υπηρεσίες

Την ίδια στιγμή οι δημόσιες καταγγελίες που έχουν γίνει δεν φαίνεται να «αγγίζουν» την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Αν και πρόκειται για ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα, κανείς δεν έχει ενημερώσει, ούτε οι πολιτικοί ούτε οι υπηρεσιακοί παράγοντες, για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Έτσι, κανείς δεν ξέρει αν οι καταγγελίες έχουν φτάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες, αν έπραξαν τα δέοντα και αν τα αποτελέσματα του ελέγχου που έκαναν επιβεβαιώνουν ή όχι τα καταγγελλόμενα.

Ο δήμος Οιχαλίας και ο δήμο Μεσσήνης 

Επί του ζητήματος των καταγγελιών δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα, παρότι έχουν περάσει αρκετές μέρες από τη δημόσια καταγγελία, ούτε ο δήμαρχος Οιχαλίας, Αριστείδης Σταθόπουλος, ούτε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, του οποίου ο δήμος εμπλέκεται στην υπόθεση με τον ίδιο τρόπο που εμπλέκεται και ο δήμος Πύλου – Νέστορος. Μάλιστα, το εκπληκτικό είναι ότι στους συγκεκριμένους δήμους δεν υπάρχει αντίδραση ούτε από τις αντιπολιτεύσεις. Προφανώς δήμαρχοι και επικεφαλής παρατάξεων θεωρούν ότι οι καταγγελίες ενός αιρετού για παράνομη μεταφορά και εναπόθεση απορριμμάτων από δήμο σε δήμο δεν είναι σοβαρό ζήτημα και δεν χρειάζεται να δώσουν ή να ζητήσουν εξηγήσεις.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ