Τα πάνω κάτω στα πάρκινγκ της Καλαμάτας από την 1η Φεβρουαρίου – Αναλυτικά οι αλλαγές

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και χρήση των δημοτικών πάρκινγκ της Καλαμάτας έρχονται από την 1η Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, τη διαχείριση και λειτουργία των πάρκινγκ, βόρειου και κεντρικού, στο καλυμμένο τμήμα του ποταμού Νέδοντα, αναλαμβάνει ιδιώτης. Η κυριότερη αλλαγή αφορά την αυτοματοποιημένη λειτουργία, η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε κάθε περιστασιακός ή μόνιμος χρήστης να μπορεί να κατευθύνει ο ίδιος το όχημά του στη θέση στάθμευσης του σταθμού οχημάτων, καθώς και να το παραλαμβάνει κατά τη διαδικασία αναχώρησής του. Ο οδηγός κατά την είσοδό του στο πάρκινγκ, πατώντας ένα κουμπί, θα εφοδιάζεται με το εισιτήριο από τα τερματικά ελέγχου εισόδου. Πριν την έξοδο του οχήματος, ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να επισκεφθεί τα σημεία αυτόματης πληρωμής (τερματικό pos ή χειροκίνητο αυτόματο ταμείο) για την πληρωμή του αντιτίμου στάθμευσης και, στη συνέχεια, να εξέλθει από το σταθμό, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσω των τερματικών ελέγχου εξόδου.

Ώρες λειτουργίας: Η διαχείριση και λειτουργία των σταθμών από Δευτέρα έως Παρασκευή θα διαρκεί από 08:00 έως 21:00 και το Σάββατο από 08:00 έως 14:00. Κατά τις υπόλοιπες ώρες και τις επίσημες αργίες, τα parking θα τελούν υπό διαχείριση μέσω του αυτόματου συστήματος, αλλά χωρίς καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος. Κατά τις ώρες λειτουργίας θα υπάρχει παρουσία προσωπικού της αναδόχου για την εξυπηρέτηση των χρηστών των πάρκινγκ (δύο υπάλληλοι στο κεντρικό και ένα στο βόρειο ανά βάρδια).

Προπληρωμένες κάρτες: Στους χρήστες του πάρκινγκ θα δίνεται η δυνατότητα προπληρωμής εισιτηρίου στο γραφείο κίνησης του χώρου στάθμευσης, εφόσον οι οδηγοί γνωρίζουν την ακριβή ώρα αναχώρησής τους από το πάρκινγκ.
Οι μηνιαίοι χρήστες θα μπορούν να εκδίδουν κάρτα, με χρέωση 50 ευρώ ανά όχημα, στο γραφείο κίνησης του χώρου στάθμευσης, για να εισέρχονται στο πάρκινγκ απεριόριστες φορές (εφόσον υπάρχουν θέσεις ελεύθερες). Κατά τη δήλωση των στοιχείων τους και την προπληρωμή θα παραλαμβάνουν μία κάρτα στάθμευσης για το σταθμό αυτοκινήτων και μία χειρόγραφη κάρτα στάθμευσης, για να σταθμεύουν το όχημα τους και σε όλα τα υπόλοιπα σημεία της πόλης όπου ισχύει η ελεγχόμενη στάθμευση, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.
Τα άτομα με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να τύχουν του ευεργετήματος της δωρεάν στάθμευσης και για όσες θέσεις ορίζονται από την άδεια λειτουργίας των πάρκινγκ, θα πρέπει να προσκομίσουν στο γραφείο κίνησης του χώρου στάθμευσης το πρωτότυπο ειδικό σήμα, που τους έχει χορηγηθεί. Θα παραλάβουν δε ειδική κάρτα.

Αμοιβή του ιδιώτη: Η ανάδοχος επιχείρηση έχει την ευθύνη της διαχείρισης, καθαριότητας και ευπρεπισμού των δύο χώρων στάθμευσης με δικό της προσωπικό και μηχανήματα, αμειβόμενη γι’ αυτή την υπηρεσία της (93.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ κατ’ έτος και για πέντε έτη). Από τη σύμβαση είναι υποχρεωμένη να αποδίδει καθημερινώς το σύνολο των εισπράξεων στα ταμεία του Δήμου ή να προκαταβάλει αυτές. Προβλέπεται αυστηρή ποινή εφόσον αυτό δεν συμβεί.
Μετά το πέρας της σύμβασης, η διάρκεια της οποίας είναι πέντε έτη, τα μηχανήματα και ο λοιπός εξοπλισμός (αξίας άνω των 100.000 €) μένουν στην κυριότητα του Δήμου.

Τιμολογιακή πολιτική: Η τιμολογιακή πολιτική παραμένει ως έχει ρυθμιστεί με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή 0,50 ευρώ ανά ώρα και όχημα και 50 ευρώ η μηνιαία κάρτα.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Απόβαση” Κινέζων: Στην Καλαμάτα ο δήμαρχος της Xi’ An των 10.000.000 κατοίκων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Όχι” λέει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βολές σε Κουτσούλη και ΠΑΣΟΚ και από την παράταξη Τατούλη – «Αρχίζουν τα γραμμάτια και εξοφλούνται»

Βολές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη, με αφορμή την εκλογή του με

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Δείτε επίσης