Βυτιοφόρα “βόμβες” εντοπίστηκαν στο βιολογικό της Καλαμάτας – Ειδοποιήθηκαν οι αρχές

/

Στον εντοπισμό βυτιοφόρων των οποίων το φορτίο ξεπερνούσε κατά 7 και 10 φορές το αποδεκτό βιοχημικό όριο εντόπισε η ΔΕΥΑΚ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ειδοποίησε εγγράφως την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα σχετικά με φορτία βυτιοφόρων, τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά από το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας προς επεξεργασία.

Συγκεκριμένα επρόκειτο για δύο βυτία, με φορτία των οποίων τα βιοχημικά χαρακτηριστικά υπερέβαιναν κατά πολύ (περίπου κατά 7 και 10 φορές, αντίστοιχα, υπέρβαση της αποδεκτής τιμής COD) τα επιτρεπόμενα όρια λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού, ο οποίος – ως γνωστόν – έχει αποστολή να επεξεργάζεται αστικά λύματα.

Επισημαίνεται ότι για πολλοστή φορά” σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας “ότι το τελευταίο εικοσαήμερο εντοπίζονται επιβαρυμένα φορτία, κατά τους ελέγχους που ανελλιπώς εκτελούνται. Τα Σώματα Ασφαλείας ειδοποιήθηκαν, όπως και στο παρελθόν, ώστε να εξετάσουν πού άδειασαν τα φορτία τους τα συγκεκριμένα βυτιοφόρα, με σκοπό την αποτροπή της μόλυνσης των υδάτων”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από τις αντιδράσεις μερίδας Μανιατών σημαδεύτηκε η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Novartis: Οι αναφορές στις καταθέσεις μαρτύρων σε Σαμαρά και Πτωχό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ