Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μοσκοβισί: Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου, διανύουμε την τελευταία ευθεία

Με ομιλία του ενώπιων των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ο Πιερ Μοσκοβισί αναφέρθηκε στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «φτάσαμε στο τέλος του δρόμου» και ότι «διανύουμε την τελευταία ευθεία».

Επίσης, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο αρμόδιος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, «όταν διανύσει κανείς το 70% έως 80% του δρόμου, πρέπει όλοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ολοκλήρωση του προγράμματος».

Για να προσθέσει: «Η ευχή μου είναι η Ελλάδα να επανέλθει στην κανονικότητα, δηλαδή να είναι μια κυρίαρχη χώρα με όλα τα δικαιώματα και όλα τα καθήκοντα» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί, δεν πρέπει να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα».

Επίσης, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την ισχυρή επιθυμία του η Ελλάδα να γίνει ένα κράτος – μέλος, όπως τα άλλα κράτη, με μια δημοκρατία ευήμερη, προκειμένου οι πολίτες της να μείνουν και να ζήσουν σε αυτήν, σε μια ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα.

Αναφερόμενος στη μετά μνημονίου εποχή, είπε πως τις προσεχείς εβδομάδες πρέπει να δημιουργηθεί μια στρατηγική ανάπτυξης, μια στρατηγική που θα σχεδιαστεί από τους Έλληνες για τους Έλληνες.

Όσο για την εμπειρία που κληροδότησε η κρίση, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «η Ευρωζώνη θα πρέπει να γίνει πιο αυτόνομη στο μέλλον, και να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού ταμείου που θα ελέγχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους Ευρωπαίους πολίτες».

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα της συνοχής, ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια ενισχυμένη οικονομική και νομισματική ένωση στη βάση της δημοκρατίας γιατί δεν γίνεται πλέον να λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις σε μια κλειστή ομήγυρη.

Tags:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ