“Βεντέτα” προκαλεί η εκλογή νέου Μητροπολίτη Μάνης – Ανακοινώσεις και δηλώσεις

9 Φεβρουαρίου 2018

Στα άκρα φαίνεται οτι οδηγείται η σύγκρουσή στη Μάνη με αφορμή του νέου Μητροπολίτη της περιοχής. Σήμερα με ανακοίνωσή τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Αρχιμανδρίτη, Συμεών Λαμπρινάκου, σημειώνουν: “Από τις αρχές Ιανουαρίου 2018 κινητοποιηθήκαμε για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης, με συγκεντρώσεις, ψηφίσματα, επισκέψεις στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και στον Τοποτηρητή – Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Ο λόγος που αρθρώσαμε, οι προτάσεις μας προς την ηγεσία της Εκκλησίας ήταν πάντα μέσα στο πνεύμα των Ευαγγελίων και αν είχαν γίνει αποδεκτές, θα αναβάθμιζαν την Ιεραρχία της εκκλησίας στην συνείδηση του λαού της.

Στην πορεία αυτή συμφωνούσε η συντριπτική πλειοψηφία των Μανιατών. Οι λίγοι διαφωνούντες που παρουσιάστηκαν όψιμα, μετά την ημέρα της εκλογής, για ιδιοτελείς δικούς τους λόγους, δεν αποτελούν κανένα μέγεθος. Είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Δυστυχώς όπως αποδείχθηκε, ο τρόπος αναδείξεως Μητροπολιτών έχει καταντήσει αποκλειστική υπόθεση των Μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου και των μεταξύ τους αλληλοεξυπηρετήσεων και ισορροπιών και γίνεται ερήμην των τοπικών εκκλησιών – κοινωνιών, παρά το πνεύμα της Χριστιανικής Διδασκαλίας.

Η αλαζονεία της Ιεράς Συνόδου όπως εκφράστηκε από τον Αρχιμανδρίτη – Γραμματέα της προκάλεσε και ερέθισε τους τετρακόσιους (400) και πλέον Μανιάτες που ανέμεναν με ευπρέπεια και αγωνία το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έξω από την Μονή Πετράκη στις 7 Φεβρουαρίου 2018, με αποτέλεσμα να μπουν στον προαύλιο χώρο της Μονής και να διαμαρτυρηθούν λεκτικά για τις ύβρεις που δέχτηκαν.

Χαρακτηριστικό της ευπρέπειας που διέκρινε την συγκέντρωση, ήταν τα συγχαρητήρια που δεχτήκαμε για τη στάση μας αυτή, από τους λίγους αστυνομικούς που ήταν εκεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο Τοποτηρητής – Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και η πλειοψηφία των Μητροπολιτών αρνήθηκαν να εισακούσουν τη φωνή και τη θέληση του λαού τους. Παρά τα έγκυρα δημοσκοπικά στοιχεία, καθολικής σχεδόν αποδοχής που τους προσκομίσθηκαν και τον ευγενικό τρόπο που τους ζητήθηκε, όχι μόνο αρνήθηκαν να στέρξουν στο καθολικό αίτημα, αλλά ο Τοποτηρητής – Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης φρόντισε και να μας παραπλανήσει, όσον αφορά τη στήριξή του στο πρόσωπο του αγαπημένου μας Αρχιμανδρίτη. Δεν μας άφησαν καμία επιλογή.

Ενημερώνουμε λοιπόν τη Μανιάτικη κοινωνία, ότι μετά το αποτέλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη Μάνης, δε θα έχουμε καμία συμμετοχή στην τελετή της χειροτονίας.

Έτσι θέλησε ο Αρχιεπίσκοπος, ο Τοποτηρητής – Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και η πλειοψηφία των Ιεραρχών. Καλή αντάμωση…

Υγ: Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε οργανωσιακοί για να πηγαίνουμε στις εκκλησίες και να ασχημονούμε. Αυτοί ασχημονούν σε εμάς”.

Διαβάστε και αυτό: Από τις αντιδράσεις μερίδας Μανιατών σημαδεύτηκε η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης

Την ίδια στιγμή με δήλωσή τους στο arxon.gr τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τα όσα συνέβησαν στο Συνοδικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Μάνης.

Δηλώνουν με κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα άτομα που διαμαρτυρήθηκαν έδρασαν με προσωπική τους ευθύνη και εκφράζουν τη βούλησή τους ότι με αξιοπρέπεια και σεβασμό θα υποδεχθούν το νέο τους Ποιμενάρχη.

Ακολουθεί η Δήλωση:

Αδιαμφισβήτητο γεγονός αποτελεί η θλίψη που προκάλεσε σε όλους μας  η απροσδόκητη κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου,ενώ αυτομάτως ξεκίνησαν οι διαδικασίες διαδοχής.

Εμείς, ως Μανιάτες, προτείναμε, τον κατά πάντα άξιο πρωτοσύγκελό μας Αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκο,ο οποίος και τυγχάνει γέννημα και θρέμμα δικό μας, ο άνθρωπός μας , ο άνθρωπος της Μάνης.

Πλην, η φωνή και η επιθυμία μας αυτή δεν εισακούστηκε, και η καθ’ ύλην αρμόδια για την εκλογή Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον επίσης αξιόλογο και ικανότατο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου.

Πικραθήκαμε, όχι για την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπαθανασίου ,αλλά για την μη εκλογή του δικού μας Συμεών Λαμπρινάκου.

Ηπικρία μας όμως αυτή οφείλει και πρέπει να σταματήσει εδώ!

Με αξιοπρέπεια οφείλουμε να αγκαλιάσουμε τον νέο μας ποιμενάρχη , του οποίου μόνη αποστολή παραμένειη σωτηρία των ψυχώντου ποιμνίου του.

Ευνόητο  παραμένει το γεγονός ότι η καταγωγή του καμία σημασία δεν έχει στην επιτυχία του έργου του .

Έκπληκτοι και με απορία οι πολίτες παρακολουθήσαμε στα Ηλεκτρονικά Μέσα τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν έξω από τον χώρο που συνεδρίαζε η Ιερά Σύνοδος. Τις απερίγραπτες εικόνες απρέπειας και ντροπής, υπό την παρουσία πολιτικών προσώπων του Νομού Λακωνίας.

Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης, καθιστούμε σαφές ότι είμαστε εντελώς αντίθετοι , καταδικάζουμε όλα όσα συνέβησαν έξω από τον χώρο συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πετράκη σε σχέση με την εκλογή του νέου μητροπολίτη Μάνης.

Δηλώνουμεμε τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι τα άτομα που παρευρέθηκαν και έλαβαν μέρος σε όλη αυτή την απρέπεια δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Μάνης.Έδρασαν και δρουν με δική τους προσωπική ευθύνη και πρωτοβουλία και σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν το Σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης , ούτε και το σύνολο των Μανιατών.

Κάθε επιπλέον κίνηση του Δημάρχου ή άλλων πολιτών κατά του εψηφισμένου Μητροπολίτη μαρτυρεί ασέβεια προς την Εκκλησία, άγνοια των ιερών κανόνων και των νόμων του κράτους και εν τέλει κατάφορη βεβήλωση και βλασφημία προς την μνήμη του κεκοιμημένου Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου, ο οποίος αν και δεν αποτελούσε γέννημα της Μάνης, την ποίμανε αξίως επί πολλά έτη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους διαμαρτυρόμαστε εντόνως ώς Δημοτικοί Σύμβουλοι, ώστε η ιστορία να μην συμπεριλάβει κι εμάς στην ομάδα του όχλου που προσπάθησε να σφετεριστεί ξένες αρμοδιότητες και να σπιλώσει το όνομα δύο ικανών και αξίων Μητροπολιτών, των δύο Χρυσοστόμων, του πρώην και του εψηφισμένου”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και επίσημα το όνομα του Χρήστου Μαλαπάνη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση Μοσκοβισί με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας – Παρών ο Αλέξης Χαρίτσης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης