Ώρα μηδέν στη Μαραθόλακκα: Έτοιμος να “εκραγεί” ο σκουπιδότοπος της Καλαμάτας

/

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στον σκουπιδότοπο της Μαραθόλακκας. Κίνδυνος να μείνουν στους δρόμους της Καλαμάτας τις επόμενες ημέρες τα σκουπίδια. Για περιβαλλοντικό έγκλημα μιλάει ο Μανώλης Μάκαρης. 

Σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον η λειτουργία του σκουπιδότοπου του δήμου Καλαμάτας. Αυτό αποδείχθηκε σήμερα κατά την επίσκεψη κλιμακίου της μείζονος μειοψηφίας και τους επικεφαλής του συνδυασμού, Μανώλη Μάκαρη, στην περιοχή της Μαραθόλακκας.

Ο κ. Μάκαρης σχολιάζοντας την επίσκεψή του στον σκουπιδότοπο μίλησε για περιβαλλοντικό έγκλημα, το οποίο συντελείται μόλις 6 χιλιόμετα από το κέντρο της Καλαμάτας. “Ο Καλαματιανός λαός πληρώνει 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για αυτή την αθλιότητα” αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Μάκαρης, ο οποίος δημοσίευσε οπτικό υλικό που επιβεβαιώνει ότι η λειτουργία του σκουπιδότοπου βρίσκεται σε οριακό σημείο.

mm1

mm2

mm3

mm4

Αδιέξοδο

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχει σταματήσει η μεταφορά των δεμάτων από τον σκουπιδότοπο στο νέο οικόπεδο, το οποίο έχει ενοικιάσει ο δήμος Καλαμάτας, καθώς οι υπάλληλοι της εταιρίας, που διαχειρίζονταν μέχρι σήμερα τα σκουπίδια, παραμένουν απλήρωτοι και δεν επιτρέπουν την εξέλιξη της διαδικασίας. Ωστόσο, η ολοκλήρωση, της συγκεκριμένης διαδικασίας αποτελεί έναν από τους όρους που έχει θέσει ο ανάδοχος της προσωρινής διαχείρισης (ΗΛΕΚΤΩΡ), προκειμένου να ξεκινήσει τη διαχείριση. Πλέον, με βάση τις εξελίξεις αυτές, δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου βέβαιο ότι ο νέος ανάδοχος θα αναλάβει την προσωρινή διαχείριση στις 19 Φεβρουαρίου, οπότε και ο δήμος Καλαμάτας υπολόγιζε ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς των δεμάτων των απορριμμάτων.

Κίνδυνος να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους

Αυτή τη στιγμή η μόνη διαδικασία που εξελίσσεται στη Μαραθόλακκα σχετίζεται μόνο με την εναπόθεση των απορριμμάτων της Καλαμάτας, καθώς η όποια επεξεργασία έχει σταματήσει. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα σημειώνουν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κλιμακώσουν την πίεσή τους και να απαγορεύσουν στα απορριμματοφόρα και την εναπόθεση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή της αποκομιδής των απορριμμάτων, τα οποία αναγκαστικά θα παραμείνουν στους δρόμους. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αθήνα κατά Άγκυρας: Μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προχωράει η Πολεοδομική Μελέτη Ασπροχώματος: “Αγκάθι” ο υπολογισμός της εισφοράς σε χρήμα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ