Αναβάθμιση και “απογείωση” της 120 ΠΕΑ και του πολιτικού αεροδρομίου

/

Την επέκταση του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας ανακοινώνει στην Τρίπολη ο Αλέξης Τσίπρας. Σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης μετατρέπεται άμεσα η 120 ΠΕΑ. Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα πτήσεων του πολιτικού αεροδρομίου για το 2018. Πρόβλεψη για αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 20%.

Εξελίξεις που σηματοδοτούν το μέλλον του πολιτικού και του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η επέκταση

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Τρίπολης (26 και 27 Φεβρουαρίου) ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την επέκταση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με την απαλλοτρίωση 50 στρεμμάτων. Στην συγκεκριμένη έκταση προβλέπεται να γίνει η επέκταση των χώρων στάθμευσης των αεροσκαφών, η επέκταση του κτιρίου του αεροσταθμού και του περιβάλλοντα χώρου και η μετακίνηση του πάρκου καυσίμων. Επίσης προβλέπεται η ανάπτυξη και άλλων βοηθητικών υπηρεσιών ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Η 120 ΠΕΑ

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα και σε σχέση με την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ. Για το συγκεκριμένο θέμα συναντήθηκαν σήμερα οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα. Ο Υπουργός δήλωσε, ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης της 120 ΠΕΑ, για την δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεως, στην Καλαμάτα, ενώ προωθείται και η δημιουργία Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ) και Ενόργανης Πτήσης. “Η αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ με τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε διεθνές επίπεδο, αναμένεται να φέρει όφελος στο ΥΕΘΑ 100.εκ. στο βάθος 10ετίας. Ταυτόχρονα η ανάπτυξη των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, θα αποφέρουν όφελος στην τοπική κοινωνία” σημειώνεται σε σχετική κοινή ανακοίνωση των δύο βουλευτών.

messiniapress-aero-1

Αύξηση κίνησης στο Πολιτικό αεροδρόμιο και το 2018

Σήμερα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των πτήσεων του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Οι πτήσεις ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή (Μόναχο) και θα συνεχιστούν στις αρχές Μαρτίου με τις πτήσεις από και προς Ντίσερντοφ και Στοκχόλμη. Ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, Δημήτρης Μανδηλάρης προέβλεψε ότι και η φετινή χρονιά θα είναι ανοδική για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. “Περιμένουμε μια αύξηση στην κίνηση του εξωτερικού της τάξεως του 15 με 20%. Θα είναι μια καλή χρονιά και η φετινή” ανέφερε ο κ. Μανδηλάρης πιστοποιώντας την ανοδική πορεία του αεροδρομίου της Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του 2017 οι αφίξεις εμπορικών πτήσεων του εξωτερικού έφτασαν τις 122.625. 

messiniapress-mand

Σύνδεση με 29 προορισμούς

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σύμφωνα με το πρόγραμμα των πτήσεων, θα συνδεθεί με 29 προορισμούς, οι οποίοι είναι: Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μπρίστολ, Μπέρμιγχαμ, Παρίσι, Λυών, Νάντη, Όσλο, Πράγα, Βρυξέλλες (νέα σύνδεση), Άμστερνταμ, Βιέννη, Ζυρίχη (νέα σύνδεση), Κατοβίτσε, Μιλάνο, Μπρατισλάβα, Γερεβάν, Λάρνακα, Στουτγκάρδη (νέα σύνδεση), Μόναχο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόσχα, Ίνσμουργκ, Βουκουρέστι (νέα σύνδεση), Στοκχόλμη, Ανόβερο, Τελ Αβίβ, Κοπεγχάγη,

Εσωτερικές πτήσεις

Όσον αφορά στις εσωτερικές πτήσεις προβλέπεται η πραγματοποίηση τριών κάθε εβδομάδα από και προς Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον κ. Μανδηλάρη οι εν λόγω πτήσεις αναμένεται να γίνουν περισσότερες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ερωτηματικό, ωστόσο, αποτελεί η σύνδεση της Καλαμάτας με την Αθήνα, δεδομένου ότι δεν έχει γίνει γνωστό αν θα συνεχιστεί.

Προσωπικό

Όσον αφορά στο προσωπικό του αεροδρομίου, σύμφωνα με τον κ. Μανδηλάρη, αναμένεται να ενισχυθεί από τις μεταθέσεις υπαλλήλων που εργάζονται στα 14 αεροδρόμια της Χώρας, τα οποία έχουν ιδιωτικοποιηθεί. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και εκείνο που απομένει είναι η κατανομή των υπαλλήλων στα κρατικά αεροδρόμια. Σύμφωνα με τον κ. Μανδηλάρη, προκειμένου το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση χρειάζονται ακόμα 8 υπάλληλοι, οι οποίοι θα προστεθούν στους 7, οι οποίοι υπάρχουν ήδη. Το συγκεκριμένο ζήτημα, πάντως, αναμένεται να λυθεί συνολικά όταν θα ολοκληρωθούν οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο, καθώς είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν ακόμα περισσότεροι υπάλληλοι. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μικτό μοντέλο αξιοποίησης των 220 στρεμμάτων του στρατοπέδου της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο Λονδίνο ο Αλέξης Χαρίτσης – Συναντήσεις με εκπροσώπους επενδυτών και τραπεζών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Μίλτου Χρυσομάλλη στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας: Παρέμβαση του βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό

Με τη Διευθύντρια και τους διδάσκοντες του Ειδικού Σχολείου της Καλαμάτας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί