Με εκπαιδευτικά αεροσκάφη νέας γενιάς η αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ Καλαμάτας

/

Σε εκπαιδευτικά αεροσκάφη νέας γενιάς θα βασιστεί η μετατροπή της αεροπορικής βάσης της Καλαμάτας σε Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων διεθνούς εμβέλιας. Χωρίς μαχητικά αεροσκάφη ο σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. “Τρέχουν” οι διακρατικές συμφωνίες. 

Λεπτομέρειες που αφορούν την αναβάθμιση της αεροπορικής βάσης της Καλαμάτας έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσο περνούν οι μέρες. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ αποτελεί ειλημμένη απόφαση, καθώς έχει προχωρήσει και ο σχετικός σχεδιασμός, ενώ έχουν υπογραφεί και οι πρώτες σχετικές αποφάσεις.

Εκπαιδευτικά αεροσκάφη

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, προκειμένου να μετατραπεί η 120 ΠΕΑ σε Διεθνές Κέντρο είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί ο στόλος των εκπαιδευτικών αεροσκαφών, ο οποίος είναι γηρασμένος. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που αφορά την προμήθεια 16 αεροσκαφών (12 + 4) νέας γενιάς, προσομοιωτή πτήσεων με 2 κονσόλες εκπαιδευομένων και μια εκπαιδευτών, αλλά και συστήματος εκπαίδευσης σε κομπιούτερ με 25 θέσεις για νέους Ίκαρους.

Όχι” σε μαχητικά αεροσκάφη

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκπαίδευσης με μαχητικά αεροσκάφη. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ξεκαθαριστεί και έρχεται ως απάντηση στις ανησυχίες και στις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί σχετικά με την όχληση που προκαλούν τα μαχητικά αεροσκάφη.

Διακρατικές συμφωνίες

Τέλος, ο σχεδιασμός για τη μετατροπή της 120 ΠΕΑ σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης απαιτεί την ύπαρξη συμφωνιών με τις πολεμικές αεροπορίες άλλων χωρών. Ο σχετικός σχεδιασμός του υπουργείου Άμυνας έχει ξεκινήσει ήδη, καθώς έχουν υπάρξει επαφές με πολλές ξένες χώρες. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν επαφές σε προχωρημένο στάδιο με την πολεμική αεροπορία της Ιταλίας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ασταμάτητος ο Αλέξης Χαρίτσης: Πρωτιά της Ελλάδας και στο “πακέτο Γιούνκερ” με 2,1 δισ. ευρώ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μυστήριο στη Μάνη με την εξαφάνιση της 57χρονης Χριστίνας Εξαρχουλέα (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ