Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παίρνει κεφάλια ο Νίκας: Βάζει τέλος στις συγκρούσεις στο εσωτερικό της παράταξής του

Αποφασισμένος να βάλει τέλος στα φαινόμενα εσωπαραταξιακών συγκρούσεων ο δήμαρχος Καλαμάτας. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και το αυστηρό μήνυμα κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου.

Αποφασισμένος να βάλει τέλος στις συγκρούσεις μεταξύ μελών της πλειοψηφίας εμφανίζεται ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν έρθει στην επιφάνεια περιστατικά που δείχνουν ότι πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξής του έχουν αυτονομηθεί.

Η παραίτηση Δημόπουλου

Ο «πόλεμος» που μαίνεται στο εσωτερικό της παράταξης της πλειοψηφίας ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή την παραίτηση του αντιδημάρχου υποδομών, Δημήτρη Δημόπουλου. Η επίσημη εκδοχή της παραίτησης έκανε λόγο για «προσωπικούς λόγους’, ωστόσο την ίδια στιγμή συγκεκριμένα στελέχη της παράταξης Νίκα διέρρεαν μια διαφορετική εκδοχή, καθώς μιλούσαν για δυσαρέσκεια του κ. Δημόπουλου με συγκεκριμένα στελέχη της παράταξης Νίκα. Η παραφιλολογία που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα «τροφοδοτήθηκε» από «δυσαρεστημένα» στελέχη της παράταξης Νίκα και όχι από τον ίδιο τον κ. Δημόπουλο, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει συνολικότερο ζήτημα στο εσωτερικό της πλειοψηφίας.

Η διαρροή και το «τεστ» Νίκα

Το δεύτερο περιστατικό που προκάλεσε ποικίλα σχόλια συνδέεται με την παραίτηση του κ. Δημόπουλου, καθώς έχει να κάνει με τον ορισμό του διαδόχου του. Η διαρροή του ονόματος του κ. Καραγιάννη, ο οποίος ορίστηκε τελικά αντιδήμαρχος, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του κ. Νίκα, ο οποίος είδε για πρώτη φορά να «φεύγουν» σοβαρές πληροφορίες που αφορούν το εσωτερικό της παράταξής του εν αγνοία του. Η νευρικότητα που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα φαίνεται και από το γεγονός ότι ο κ. Δήμαρχος άργησε περίπου μια εβδομάδα να ανακοινώσει το διάδοχο του κ. Δημόπουλου, ενώ ο τρόπος που το έκανε «δοκίμασε» τη στεγανότητα της παράταξής του. Ο κ. Νίκας είχε ορίσει νέο αντιδήμαρχο από την περασμένη Παρασκευή, αλλά η απόφασή του αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα από το messiniapress, καθώς τα μέλη της παράταξης του κ. Νίκα, αφού είχαν λάβει τα σχετικά μηνύματα, κατάλαβαν ότι δεν είχαν περιθώρια διαρροών.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Ωστόσο, ενώ όλα έδειχναν ότι το ζήτημα βαίνει προς εκτόνωση, κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου δημιουργήθηκε εκ νέου θέμα για την παράταξη του κ. Νίκα. Αφορμή στάθηκαν οι αναφορές του μέλους της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρη Φαββατά, ο οποίος μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο την παραφιλολογία που είχε αναπτυχθεί στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα με αφορμή την παραίτηση του κ. Δημόπουλου. Η παρέμβαση του κ. Φαββατά προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας, ο οποίος έστειλε δημόσια αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό της παράταξής του, αναλαμβάνοντας ο ίδιος προσωπικά, όπως χαρακτηριστικά είπε, την ευθύνη όλων των επιλογών.

Ο διακινητής πληροφοριών

Το χθεσινό περιστατικό έδωσε τροφή για πολλά σχόλια, καθώς δεν ήταν λίγα τα στελέχη της παράταξης Νίκα που εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι ένα μέλος άλλης παράταξης ήταν σε θέση να γνωρίζει τα εσωτερικά της παράταξής τους. Μάλιστα, στο περιθώριο του δημοτικού συμβουλίου μέλη της πλειοψηφίας «έδειχναν» συγκεκριμένο στέλεχος της πλειοψηφίας ως τον άνθρωπο που διαρρέει πληροφορίες, χωρίς όμως να το κατονομάσουν. Οι περισσότεροι απέδιδαν την πρακτική του συγκεκριμένου στελέχους στο γεγονός ότι αισθάνεται «αδικημένος» από τον κ. Νίκα, παρά το γεγονός ότι κατέχει θέση ευθύνης στο δήμο Καλαμάτας και μιλούσαν για προσωπικές επιδιώξεις.

Λαμβάνει μέτρα ο Νίκας

Όλα τα παραπάνω, όπως είναι φυσικό, έχουν φτάσει στα αυτιά του κ. Νίκα, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να μην παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα στο εσωτερικό της παράταξής του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νίκας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυστηρός το ερχόμενο χρονικό διάστημα με τους συνεργάτες του, καθώς εμφανίζεται αποφασισμένος να αναδομήσει την παράταξή του. Η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Νίκα συνδέεται άμεσα με το γεγονός της υποψηφιότητάς του για το δήμο Καλαμάτας, το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει και δημόσια το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ