Ελιγμός Νίκα: Σε έκτακτη ανάγκη ο δήμος Καλαμάτας για να σωθεί από τα σκουπίδια

/

Ελιγμός Νίκα προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η Μαραθόλακκα και να μην μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους της Καλαμάτας. Οι λόγοι που οδήγησαν το δήμο Καλαμάτας να ζητήσει από την περιφέρεια Πελοποννήσου την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Καλαμάτας από την περιφέρεια Πελοποννήσου με αφορμή τη διαχείριση των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, σε σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου σημειώνεται:

messiniapress-ekt

Το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την περιφέρεια Πελοποννήσου η κήρυξη του δήμου Καλαμάτας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα σκουπίδια έχει τεθεί στο τραπέζι εδώ και αρκετό καιρό. Η δημοτική αρχή είχε εξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα από την στιγμή που σταμάτησε η διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, καθώς η συγκεκριμένη εξέλιξη μπλόκαρε την είσοδο του νέου ανάδοχου της διαχείρισης των απορριμμάτων της Καλαμάτας (ΗΛΕΚΤΩΡ), δεδομένου ότι στη Μαραθόλακκα παρέμεναν και τα δεματοποιημένα απορρίμματα, αλλά και τα ανεπεξέργαστα σκουπίδια που καθημερινά έφταναν στο χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα για κήρυξη του δήμου Καλαμάτας σε έκτακτη ανάγκη βρίσκονταν στο συρτάρι για αρκετό καιρό, καθώς είχε αποφασιστεί να χρησιμοποιηθεί ως “τελευταίο χαρτί”, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους της Καλαμάτας.

Οι στόχοι του Νίκα

Με την κήρυξη του δήμου Καλαμάτας σε έκτακτη ανάγκη ο Δήμος ουσιαστικά ξεφεύγει από τον κίνδυνο να κλείσει η Μαραθόλακκα, ενδεχόμενο που τις τελευταίες μέρες φάνταζε ιδιαίτερα πιθανό. Πλέον, μετά την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η παρεμπόδιση της λειτουργίας της Μαραθόλακκας θα προκαλέσει την άμεση επέμβαση του κράτους, καθώς θα τεθούν ζητήματα δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση ο δήμος Καλαμάτας εξασφαλίζει και τη μεταφορά των απορριμμάτων που εμποδίζουν την είσοδο του νέου ανάδοχου στη Μαραθόλακκα. Η μεταφορά των απορριμμάτων και εν συνεχεία η είσοδος της “ΗΛΕΚΤΩΡ” στη Μαραθόλακκα θα οδηγήσει στην ομαλοποίηση της λειτουργίας της Μαραθόλακκας και θα απομακρύνει οριστικά το ενδεχόμενο τα σκουπίδια να παραμείνουν στους δρόμους της Καλαμάτας. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα απόφαση: Παράταση της έκτακτης ανάγκης στο δήμο Οιχαλίας για τα σκουπίδια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Έκρηξη” επενδύσεων 250.000.000 ευρώ από την ΤΕΜΕΣ στη Μεσσηνία το 2018

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ