Περίεργη εμπλοκή πολιτικού προσώπου στη Novartis και σε επένδυση στη Μεσσηνία

18 Φεβρουαρίου 2018

Μια περίεργη υπόθεση φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα “Το Βήμα”. Πολιτικός που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis βρέθηκε να έχει στην κατοχή του προσύμφωνο που αφορούσε επένδυση στη Μεσσηνία, η οποία είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Το καυστικό σχόλιο του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας, Θανάση Πετράκου.

Μια περίεργη υπόθεση αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το βήμα”. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατοικία πολιτικού, με αφορμή το σκάνδαλο Novartis, βρέθηκε προσύμφωνο που σχετίζεται με επένδυση στη Μεσσηνία, η οποία είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Σημειώνεται στο ρεπορτάζ: “Τέλος, ένα άλλο ενδιαφέρον του εν λόγω φακέλου είναι η κατάθεση ενός 51χρονου επιχειρηματία που εκπροσωπεί κυπριακή εταιρία διαχείρισης ακινήτων. Ένα προσύμφωνο της εν λόγω εταιρίας, για αγορά μεταλλείου στη Μεσσηνία το 2011 βρέθηκε σε έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis στην κατοικία πολιτικού προσώπου που ερευνάται για το συμμετοχή στο σκάνδαλο. Με τους δικαστικούς λειτουργούς να ψάχνουν αν αυτό το εύρημα μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με ξέπλυμα χρήματος ή με άλλες παράνομες ενέργειες. Ο μάρτυρας υποστήριξε λοιπόν ενώπιον των εισαγγελέων Διαφθοράς ότι ο ελεγχόμενος πολιτικός δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρία. Χωρίς όμως να μπορεί να εξηγήσει πως βρέθηκαν τα προσύμφωνα αγοραπωλησιών της στην κατοχή του. Η έρευνα παραμένει “ανοιχτή” για τους δικαστικούς λειτουργούς. Επιπλέον ενδιαφέρον κρίνεται το ότι η συγκεκριμένη κυπριακή εταιρεία είχε επιχειρήσει τον Μάιο του 2011 να αγοράσει την ΠΑΕ Πανιώνος, σε μια διαδικασία η οποία δεν ολοκληρώθηκε. Ακόμη το αναφερόμενο προσύμφωνο αφορούσε την κατασκευή μεταλλείου βωξίτη στην Κορώνη, που ματαιώθηκε για περιβαλλοντικούς λόγους. Η εν λόγω εταιρεία διεγράφη από το κυπριακό μητρώο τον Οκτώβριο του 2017″.

Το σχόλιο Πετράκου

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα σχολίασε και ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις κατά της συγκεκριμένης επένδυσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Πετράκος σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει: “Novartis και το λιγνιτωρυχείο στο Χωματερό της Κορώνης. Καλό είναι να θυμηθούμε ποιοι ήταν υπέρ ή ποιοι δεν μιλούσαν…”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Έκρηξη” επενδύσεων 250.000.000 ευρώ από την ΤΕΜΕΣ στη Μεσσηνία το 2018

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

6ο καρναβάλι Καλαμάτας: Χιλιάδες καρναβαλιστές στην καθιερωμένη παρέλαση (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης