Μάκαρης για Νίκα: Παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο και απέκρυψε έγγραφα

/

Σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Μανώλης Μάκαρης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα.

Ο κ. Μάκαρης, αφού επανέλαβε τις θέσεις της παράταξής του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Μαραθόλακκα χαρακτηρίζοντας το χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων “απέραντη χωματερή”, κάλεσε το δήμαρχο Καλαμάτας να προκαλέσει την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα τόσο για την κήρυξη της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όσο και για το ζήτημα των μηνύσεων και των συλλήψεων.

Ο κ. Μάκαρης αναφερόμενος στο ζήτημα της ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Νίκα κατηγορώντας τον για “παραπλάνηση του Σώματος” και “απόκρυψη εγγράφων”. Αφορμή της επίθεσης του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δήμαρχο Καλαμάτας στάθηκε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Νίκας δεν ενημέρωσε για το αίτημα της κήρυξης της Καλαμάτας σε έκτακτη ανάγκη.

Τέλος, σκληρή ήταν η απάντηση της αντιπολίτευσης και στους χθεσινούς υπαινιγμούς του κ. Νίκα σχετικά με το έλλειμμα ενημέρωσης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νίκας χθες απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σημείωσε ότι η παράταξη του κ. Μάκαρη είναι “κυβερνητική” και άρα “μπορεί να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να ενημερωθεί”. Απαντώντας σε αυτή τη δήλωση του κ. Νίκα ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης σημείωσε ότι “δεν υπάρχει κομματικό κράτος” και προσέθεσε ότι “μάλλον ο κ. Νίκας κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια”. Απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα έδωσε και ο δημοτικός σύμβουλος, Στάθης Σταματόπουλος, τονίζοντας ότι η παράταξή της αντιπολίτευσης είναι αυτοδιοικητική και ζητά ενημέρωση εντός του πλαισίου του δήμου, όπως είναι επιβεβλημένο θεσμικά.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Αναβλήθηκε δίκη για φωτιά σε χωματερή εξαιτίας κολικού νεφρού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η λέξη που προκάλεσε την οργή Σαμαρά (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ