Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εποχή …άνοιξης για τον Σαμαρά – Κινητοποίηση των φίλων του πρώην Πρωθυπουργού

Την περίοδο που ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη θυμίζουν οι μέρες του σκανδάλου Novartis. Οργανωμένη κινητοποίηση των Σαμαρικών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μεσσηνιακή …φρουρά για τη στήριξη του αρχηγού.

Την συσπείρωση και την κινητοποίηση των Σαμαρικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τον προσωπικών φίλων του πρώην Πρωθυπουργού έχει προκαλέσει η εμπλοκή του ονόματός του Μεσσήνιου πολιτικού στο σκάνδαλο Novartis θυμίζοντας έντονα την ταραγμένη εποχή της δεκαετίας του 1990 οπότε ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε από τη ΝΔ, έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και στη συνέχεια ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη.

Επί ποδός πολέμου

Από την ημέρα που «έσκασε» το θέμα της Novartis και ενεπλάκη το όνομα του Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση είναι σαφές ότι στις τάξεις των Σαμαρικών έχει σημάνει συναγερμός. Όλα τα στελέχη της επιρροής του, αλλά και οι ορκισμένοι φίλοι που διαθέτει ανά την Ελλάδα έχουν συσπειρωθεί γύρω από τον πρώην Πρωθυπουργό, προκειμένου – όπως οι ίδιοι σημειώνουν – να προστατεύσουν τον ηγέτη τους από την «σκευωρία της κυβέρνησης». Η κινητοποίηση των Σαμαρικών είναι τέτοια που δείχνει ότι πρόκειται για μια απόλυτα οργανωμένη αντίδραση και όχι για μια αυθόρμητη στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού, αναφέρουν ότι η …εγρήγορση των φίλων Σαμαρά ξεκινά από το γραφείο του ίδιου του πρώην Πρωθυπουργού, καθώς συγκεκριμένοι συνεργάτες του έχουν αναλάβει το έργο να συντονίζουν τις ομάδες στήριξης του πρώην προέδρου της ΝΔ, όπου και αν αυτές βρίσκονται.

Η …φρουρά από τη Μεσσηνία

Όπως είναι φυσικό στην «επιχείρηση» αφύπνισης και προστασίας του Αντώνη Σαμαρά κυρίαρχο ρόλο παίζουν Σαμαρικοί από τη Μεσσηνία, οι οποίοι έχουν αποδείξει διαχρονικά, από τα χρόνια της ταραγμένης περιόδου του 1990, την πίστη τους στον Μεσσήνιο πολιτικό. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χθες στη Βουλή βρέθηκαν αρκετοί υποστηρικτές του βουλευτή Μεσσηνίας, προκειμένου να στηρίξουν τον αρχηγό τους. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είχαν καμία συμμετοχή στους τραμπουκισμούς που δέχθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο εντευκτήριο της Βουλής από συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο η παρουσία τους ήταν ηχηρή και αποτελεί δείγμα της κινητοποίησης που επικρατεί στο εσωτερικό του Σαμαρικού μπλοκ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ