Επίτιμος Διδάκτορας πανεπιστημιακού τμήματος της Καλαμάτας ο Βλαντιμίρ Πούτιν (φωτο)

24 Φεβρουαρίου 2018

Παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών) αναγόρευσε την Πέμπτη τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, επίτιμο Διδάκτορα.

Η αναγόρευση γνωστοποιήθηκε από την πρεσβεία της Ρωσίας, η οποία σε ανάρτηση στο στο twitter σημειώνει: “Στις 22 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου απένειμε στον Βλαντίμιρ Πούτιν τον ανώτατο ακαδημαϊκό τίτλο για το σύνολο του έργου του και για την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις, τα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία”. Σημειώνεται ότι, όπως είχε ανακοινωθεί στις 15 Φεβρουαρίου, η ανακήρυξη Πούτιν σε επίτιμο Διδάκτορα είχε αναβληθεί, καθώ σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονταν ότι “η προγραμματισμένη τελετή επιτιμοποίησης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντίμιρ Πούτιν για την ερχόμενη Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 αναβάλλεται λόγω αδυναμίας προσέλευσης του τιμωμένου καθώς και των πρυτανικών αρχών”. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς μεσολάβησε και τελικά πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη Πούτιν σε επίτιμο Διδάκτορα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Διαβάστε και αυτό: Επίτιμος Διδάκτορας πανεπιστημιακής σχολής της Καλαμάτας ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

Διαβάστε και αυτό: Δεν έρχεται Καλαμάτα ο Πούτιν – Αναβάλλεται η ανακήρυξή του σε επίτιμο Διδάκτορα

messiniapress-poyt1

messiniapress-poyt2

*Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα 

Η ομιλία του Ρώσου Πρέσβη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόβ, σημείωσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που παρίστασθε σήμερα εδώ για την τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντίμιρ Πούτιν σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ενεργά συμβάλατε στην προετοιμασία της.

Η απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου να απονείμει στον Πρόεδρο της Ρωσίας τον ανώτατο ακαδημαϊκό τίτλο «για το σύνολο του έργου του και για την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις, τα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία» μας τιμά ιδιαιτέρως.

Επισημαίνει τις κοινές προσπάθειες της Ρωσίας και της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της πολύπλευρης συνεργασίας προς όφελος των λαών μας. Αντανακλά επίσης την εξαιρετικά θετική εικόνα που διαχρονικά έχει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών για τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και την χώρα μας. Αυτά τα συναισθήματα είναι αμοιβαία. Την Ελλάδα την θεωρούμε, όπως επανειλημμένα τόνισε και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, σημαντικό εταίρο μας στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερα ακτινοβόλα αναδεικνύεται η πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της επετειακής χρονιάς που διανύουμε. Το 2018 γιορτάζουμε τα 25 χρόνια από την υπογραφή του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας και τα 190 χρόνια από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Δεν λησμονούμε τους μακραίωνους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών μας, την πολιτιστική και πνευματική συγγένεια του ρωσικού και του ελληνικού λαού.

Κλείνοντας θα ήθελα κατ’ εντολήν της Προεδρίας της Ρωσίας να εκφράσω την ευγνωμοσύνη στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την υψηλή αποτίμηση του έργου του Προέδρου της Ρωσίας όσο αναφορικά με την ενδυνάμωση των ρωσοελληνικών σχέσεων, τόσο και για την προώθηση της εποικοδομητικής συνεργασίας με όλους τους εταίρους μας βάσει ισότητας και αλληλοσεβασμού.

Εύχομαι εγκάρδια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κάθε επιτυχία, ιδιαίτερα στην περαιτέρω προώθηση της σημαίνουσας ανθρωπιστικής συνεργασίας με τη Ρωσία”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Η πρόβα νυφικού”: Ξεκινούν σήμερα στην Καλαμάτα οι παραστάσεις της “Θεατρική Διαδρομής”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ασθενής σεισμική δόνηση νότια της Μεσσηνίας – 4 ρίχτερ το μέγεθος, 10χλμ το εστιακό βάθος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο επίκεντρο οι «κίνδυνοι» για τα περιφερειακά πανεπιστήμια από την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ – «Μέριμνα από την πολιτεία» ζητούν ο Νίκας και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και οι επιπτώσεις στα περιφερειακά δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απασχόλησε συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα,

Δείτε επίσης