Υπουργείο Οικονομίας: Πρόταση για Επιχειρηματικό Πάρκο στην Καλαμάτα

/

Πρόταση για τη δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων σε τρεις περιοχές της Χώρας, μεταξύ αυτών και της Καλαμάτας, έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομίας. Κίνητρα για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή την μετεγκατάσταση υπαρχόντων.

Τρεις προτάσεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα “Deal News”. Οι προτάσεις αφορούν την Καλαμάτα, την Ξάνθη και τη Λάρισα και αναμένεται να αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του επιχειρηματικού κλίματος για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις παραπάνω περιοχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το αρμόδιο υπουργείο θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να θεσπίσει σειρά κινήτρων, θεσμικά και χρηματοδοτικά, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων με την ίδρυση επιχειρήσεων εντός των νέων αυτών επιχειρηματικών πεδίων ή με την μετεγκατάσταση υπαρχόντων που λειτουργούν σε άλλες περιοχές.

Μάλιστα για λόγους ισονομίας, γίνεται λόγος ότι τα ειδικά προνόμια που θα προσφέρει ένα επιχειρηματικό πάρκο νεώτερης γενιάς όπως τα παραπάνω, θα καρπωθούν και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες που εκ των πραγμάτων δεν έχουν την δυνατότητα μετεγκατάστασης σε αυτό.

Το υπουργείο Οικονομίας θα συμπεριλάβει τις προτάσεις του σε πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, η ανάπτυξη των οργανωμένων επιχειρηματικών πάρκων και βιομηχανικών περιοχών είναι στρατηγική προτεραιότητα για το Υπουργείο Οικονομίας.

Τα επιχειρηματικά πάρκα συγκεντρώνουν την επιχειρηματική και τη βιομηχανική δραστηριότητα σε οργανωμένες περιοχές με τις κατάλληλες υποστηρικτές υποδομές. Μειώνουν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, ενισχύουν τις συνέργειες και τις συνεργασίες μεταξύ τους, συμβάλλουν στη δημιουργία ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας και διαμεσολαβούν για τη μεταφορά και τη διάχυση της τεχνολογίας.

Αποτελούν δηλαδή ένα βασικό εργαλείο για την αύξηση της παραγωγικότητας των εγχώριων επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα συνεισφέρουν αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων πέριξ ή πλησίον των περιοχών που συντελείται η παραγωγική δραστηριότητα.

Καθιστούν πιο συμφέρουσα και πιο αποτελεσματική την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας και της βιομηχανικής συμβίωσης, με δραστικό περιορισμό των ρύπων και των λυμάτων.

Πηγή:dealnews, thessalieconomy.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης 57χρονης από τη Στούπα – Mαρτυρία του συζύγου της (video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μήνυση Σαμαρά κατά Βαξεβάνη: Η ανάρτηση στο twitter και η απάντηση του δημοσιογράφου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ