Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Με συνεννόηση η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Μεσσηνία»

«Κατόπιν συναίνεσης» θα γίνει προσπάθεια να επιλυθεί το ζήτημα της κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη του δήμου Οιχαλίας. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου. Ο κ. Φλαμπουράρης, ουσιαστικά άφησε ανοιχτό το ζήτημα της κατασκευής της συγκεκριμένης Μονάδας, καθώς ανέφερε ότι η τρίτη μονάδα (της Οιχαλίας) παραμένει υπό συζήτηση.

Την ίδια στιγμή ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην κεντρική διαχείριση αφού εξασφάλισε αλλαγές στη σύμβαση. Αναφέρθηκε στη μείωση της διάρκειας της σύμβασης από 27 σε 21 χρόνια, στη μείωση της εγγυημένης ποσότητας από 150 σε 100.000 τόνους, στην κατασκευή 7 σταθμών μεταφόρτωσης αντί 2 και στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου που θα παρέχει δωρεάν ρεύμα σε κατοίκους περιοχών που θα επιβαρυνθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από τους 27 δήμους να καταθέσουν προτάσεις, σχετικά με την ποσότητα απορριμμάτων που μπορούν να διαχειριστούν. Όπως είπε ο κ. Φλαμπουράρης από τις προτάσεις των δήμων της Πελοποννήσου προέκυψε ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν ποσότητα απορριμμάτων που φτάνουν τους 105.000 τόνους, ποσότητα την οποία θα διαχειριστεί ο ανάδοχος του ΣΔΙΤ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ