Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σε νευρική κρίση και απόγνωση το σαμαρικό μπλοκ στην Πελοπόννησο

Πανικό στο μπλοκ Σαμαρά στην Πελοπόννησο προκάλεσε το Αναπτυξιακό Συνέδριο και οι ανακοινώσεις Τσίπρα. Επανέρχεται το παραμύθι των «έργων Σαμαρά». Στο στόχαστρο Τατούλης και Νίκας. Αμηχανία στη Νέα Δημοκρατία.

Νευρικό κλονισμό προκάλεσε στον στρατόπεδο του Αντώνη Σαμαρά στην Πελοπόννησο το Αναπτυξιακό Συνέδριο και οι ανακοινώσεις συγκεκριμένων έργων από τον Αλέξη Τσίπρα. Το μπλοκ Σαμαρά, το οποίο βρίσκεται σε ανοιχτή ρήξη με την κυβέρνηση, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του από την οργανωμένη παρουσία των υπουργών της κυβέρνησης, από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και την ανακοίνωση υλοποίησης συγκεκριμένων έργων, καθώς φαίνεται ότι δεν αντέχει το γεγονός ότι η Πελοπόννησος, ο τόπος που θεωρούν το άντρο τους, κάνει αναπτυξιακά βήματα ερήμην τους.

Το παραμύθι

Το μπλοκ Σαμαρά, μη μπορώντας να αρθρώσει ουσιαστικό λόγο επί των εξαγγελιών της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα για την Πελοπόννησο, κατέφυγε στο γνωστό παραμύθι των έργων που έχουν την …υπογραφή του πρώην Πρωθυπουργού. Προσπαθούν μάταια να απαξιώσουν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης μιλώντας για …προγραμματισμένα έργα από τον Μεσσήνιο πολιτικό την στιγμή που οι πάντες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά ήταν καταστροφική για την Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία. Ουσιαστικά προσπαθούν να ξανασερβίρουν το παραμύθι που λέει ότι όλα όσα ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας είχαν προγραμματιστεί από τον Αντώνη Σαμαρά μόνο που αυτή τη φορά δεν υπάρχει κανένας «πελάτης» να «φάει» την ξαναζεσταμένη και άνοστη σούπα της προπαγάνδας.

Ευκαιρία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Ωστόσο, το σκηνικό που προσπαθεί να στήσει το μπλοκ Σαμαρά στην Πελοπόννησο δεν έχει μοναδικό στόχο να πλήξει την κυβέρνηση. Οι βραχίονες του Αντώνη Σαμαρά στην Πελοπόννησο, στη λογική του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, προσπαθούν να πλήξουν και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Πελοποννήσου, οι οποίοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και τιμώντας τον θεσμικό τους ρόλο συμμετείχαν δημιουργικά στο Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Έτσι, για μια ακόμα φορά στοχοποιούνται οι δύο πιο δυνατοί αυτοδιοικητικοί «παίχτες» της Πελοποννήσου, οι οποίοι ναι μεν είναι δεξιοί, αλλά δεν έχουν υποκύψει στον …αυτοκράτορα της Πελοποννήσου, Αντώνη Σαμαρά. Ο λόγος για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, και το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Οι δύο αυτοδιοικητικοί δέχονται πυρά επειδή διέπραξαν το …έγκλημα να συμμετάσχουν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο και να συνεισφέρουν τις θέσεις τους για το καλό της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας. Προφανώς, κατά του αυλικούς του Σαμαρά, οι θεσμικοί παράγοντες της Πελοποννήσου έπρεπε να παραμείνουν αμέτοχοι, να απουσιάσουν δηλαδή από το Αναπτυξιακό Συνέδριο και να καταγγείλουν την κυβέρνηση. Ζητούν δηλαδή, επειδή έτσι αντιλαμβάνονται την πολιτική, από αυτοδιοικητικούς παράγοντες να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την εντολή των ψηφοφόρων τους και να γυρίσουν την πλάτη τους στην συζήτηση για το μέλλον του τόπου τους.

Σε αμηχανία η Νέα Δημοκρατία

Όλα όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο έχουν προκαλέσει αμηχανία στην πολιτική ηγεσία του κόμματος, η οποία είναι αναγκασμένη, για μια ακόμα φορά, να πρέπει να αντιμετωπίσει τα τερτίπια του Αντώνη Σαμαρά. 

Οι λογικές του Αντώνη Σαμαρά είναι πλέον προφανές ότι έχουν προκαλέσει Βατερλώ της ΝΔ στην Πελοπόννησο, καθώς μη μπορώντας να συγκρατήσει τον πρώην Πρωθυπουργό οδηγείται σε απανωτά λάθη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, το σημαντικότερο πρόβλημα της Περιφέρειας. Ο κ. Σαμαράς παρέσυρε ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τους δικούς του λογαριασμούς με «γαλάζιους» της Πελοποννήσου, και κατάφερε να στραφεί εναντίον του ίδιου της του εαυτού, καθώς αμφισβήτησε ένα έργο που είχε την υπογραφή της. Έτσι, τώρα που η κυβέρνηση δίνει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο είναι υπόλογη για την απραξία της, αλλά έχει να αντιμετωπίσει την κατακραυγή για χειρισμούς που παραπέμπουν σε μικροπολιτικές πρακτικές για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ