Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η παρέα του Αντώνη Σαμαρά στην Πελοπόννησο «σκοτώνει» ΝΔ και Μητσοτάκη

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς (Μεσσηνία), Κώστας Βλάσης (Αρκαδία) και Θανάσης Δαβάκης (Λακωνία) διαλύουν μεθοδικά και οργανωμένα τη Νέα Δημοκρατία. 

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η …παρέα του Αντώνη Σαμαρά στην Πελοπόννησο προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά τον βουλευτή Αρκαδίας, Κώστα Βλάση, ο οποίος δίχασε τη ΝΔ με την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ένα ακόμα πρωτοπαλίκαρο του πρώην Πρωθυπουργού έρχεται να δημιουργήσει σοβαρό ζήτημα στις τάξεις της ΝΔ. Ο λόγος για τον βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, ο οποίος σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσής στη Σπάρτη, δήλωσε πως δεν επιθυμεί οι ψηφοφόροι Ρομά να του δίνουν την ψήφο τους στις εκλογές. Συγκεκριμένα ο κ. Δαβάκης δήλωσε: «Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται. Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα».

Το επίμαχο video:

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές παραλήρημα, να παρέμβει ο Μητσοτάκης

Για το ρατσιστικό παραλήρημα του κ. Δαβάκη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του. «Μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη. Φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Το χθεσινό, πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει (…), λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν», συνιστά προσβολή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Καλούμε άμεσα τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει, ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος».

Και ρατσιστής και δειλός

Ο κ. Δαβάκης, μετά το σάλο που προκάλεσαν τα όσα είπε επανήλθε στο θέμα νέα δήλωσή του. Ο βουλευτής Λακωνίας προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αποδεικνύοντας ότι εκτός από ρατσιστής είναι και πολιτικά δειλός. Σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Δαβάκης: «Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ.
Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν.
Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ