Γεννηματά εναντίον Χαρίτση για το ΕΣΠΑ: Αμφισβητεί τα στοιχειά και “βλέπει” μη αξιοποίηση”

Κόντρα για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ με “άρωμα” Μεσσηνίας. Βολές του Κινήματος Αλλαγής κατά του υπουργείου Οικονομίας και του αναπληρωτή υπουργού, Αλέξη Χαρίτση. Μη αξιοποίηση των κονδυλίων “βλέπει” η Γεννηματά παρά τα στοιχεία που δείχνουν πρωτιά της Ελλάδας.

Μη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, παρά τα όσα οι κυβερνητικοί παράγοντες ισχυρίζονται”, “βλέπει” το Κίνημα Αλλαγής. Σε λεπτομερή ανακοίνωσή του υποστηρίζει: “Προκύπτει σοβαρό ερώτημα, όταν ο αρμόδιος υπουργός κ. Χαρίτσης ανακοινώνει ποσοστό απορρόφησης 25%.Τέτοιες δαπάνες δεν έχουν πραγματοποιηθεί”. Και προσθέτει: “Εκτός εάν ο κ. υπουργός εξαπατά, συνυπολογίζοντας τα 243 εκ. ευρώ που απλά είναι “παρκαρισμένα” στα ταμεία της χώρας, αλλά δεν μπορούν να διατεθούν, λόγω μη ύπαρξης εγκεκριμένων προγραμμάτων στην πραγματική οικονομία”.

Όπως επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής, “παρότι οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν απογοητευτικοί, παρότι κλίμα ενίσχυσης των επενδύσεων δεν υφίσταται, παρότι η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στάθηκε ανίκανη να εκμεταλλευθεί τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη χώρα”.

Το Κίνημα δηλώνει ότι ξεκινά αναλυτική καταγραφή της κατάστασης που υπάρχει, αρχίζοντας από το ΕΠΑνΕΚ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία”) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. “Αναδεικνύουμε το πρόβλημα, αλλά και τα αίτια των καθυστερήσεων. Όχι μόνο για να ασκήσουμε κριτική, αλλά και για να υπάρξουν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες και η άρση των εμποδίων που θα επιτρέψουν να μη χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, την οικονομία και την κοινωνία μας» τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου συμπληρώνεται ότι θα ακολουθήσουν, το επόμενο διάστημα, ανάλογες πρωτοβουλίες και για τα άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ”. σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα και έχουν ανακοινωθεί δεν δικαιώνουν τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής. Σύμφωνα με αυτά η Ελλάδα για τρία συναπτά έτη είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, έργο που πιστώνεται στις πολιτικές του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση. 

Διαβάστε και αυτό: Αλέξης Χαρίτσης: O Μεσσήνιος που «τινάζει στον αέρα» το ΕΣΠΑ για 3η χρονιά

 

Πηγή:ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Έρχονται προσλήψεις σε νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βολές Κοζομπόλη κατά Σαμαρά και Νέας Δημοκρατίας για το σκάνδαλο της Novartis

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η Γερμανία εθνικοποιεί τη Uniper, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ – Μόνη λύση η επανακρατικοποίηση της Επιχείρησης, το πλαφόν στα τιμολόγια και η φορολόγηση των υπερκερδών

Μόνη λύση η επακρατικοποίηση της ΔΕΗ, πλαφόν στα τιμολόγια και φορολόγηση των υπερκερδών» «Η γερμανική κυβέρνηση

Επίσκεψη του Μίλτου Χρυσομάλλη στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας: Παρέμβαση του βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό

Με τη Διευθύντρια και τους διδάσκοντες του Ειδικού Σχολείου της Καλαμάτας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί