Ακροδεξιά ρητορική στην “αυλή” του Π. Νίκα από αιρετούς του δήμου Καλαμάτας

Επιστολή με την οποία στοχοποιούν συλλήβδην την κοινωνική ομάδα των αθιγγάνων υπογράφουν αιρετοί του δήμου Καλαμάτας. Στην επιστολή γίνεται λόγος για συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα που διαπράττει τις παραβάσεις, ενώ υπάρχει και …ασαφής αναφορά στο επικίνδυνο φαινόμενο της αυτοδικίας.

Την κοινωνική ομάδα των αθίγγανων στοχοποιούν ευθέως αιρετοί του δήμου Καλαμάτας, καθώς είναι ανάμεσα σε αυτούς που υπογράφουν επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, σχετικά με το πρόβλημα παραβατικότητας που εντοπίζεται στην περιοχή των Αρφαρών. Στην συγκεκριμένη επιστολή οι αιρετοί του δήμου Καλαμάτας σημειώνουν ότι “υπάρχει συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, που κατά κοινή ομολογία διαπράττει την πλειονότητα των παραβάσεων” και προσθέτουν: “Η ειδική μέριμνα και μεταχείριση που επέδειξε το κράτος στη συγκεκριμένη ομάδα έχει ως αποτέλεσμα την ασύδοτη συμπεριφορά τους και την ασέβεια προς τους νόμους της πολιτείας. Η παραβατική συμπεριφορά τους βλάπτει και ζημιώνει πολίτες, που εφαρμόζουν τους νόμους και σέβονται τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον. Είμαστε ανυπεράσπιστοι! Μην υποπέσουμε στην έσχατη πράξη της αυτοδικίας!”.

Την συγκεκριμένη επιστολή υπογράφουν οι: Αναστασία Μπελογιάννη, Δημοτική Σύμβουλος – Εκπρόσωπος Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών του Δήμου Καλαμάτας / Κωνσταντίνος Φέστας, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αρφαρών / Γεώργιος Ι. Κάργας, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Αγρίλου / Γεώργιος Μπαρούνης, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Βελανιδιάς / Γεώργιος Κάργας, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Πηδήματος / Νικόλαος Νίκας, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πλατέος / Ιωάννης Ζαλαχώρης, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών / Διονύσιος Θλιμμένος, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Βρομόβρυσης και Ηλίας Κάργας, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Πηδήματος.

Ολόκληρη η επιστολή

Στην επιστολή προς τον κ. Τόσκα, που κοινοποιήθηκε και στο Δήμαρχο Καλαμάτας, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε το φόβο και την αγωνία που βιώνουμε καθημερινά, από τα συνεχιζόμενα και διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στα χωριά μας. (…)
Από μόνιμες κατοικίες και εξοχικά έχουν αφαιρεθεί εκτός από χρηματικά ποσά και κοσμήματα, όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης, ακόμα και ρουχισμός. Επίσης, από αγροτικές αποθήκες, οι οποίες βρίσκονται σε αγροκτήματα περιφραγμένα ή μη, έχουν αφαιρεθεί από γεωργικά εργαλεία έως πόρτες και παράθυρα. Στα παραπάνω να προσθέσουμε και τις υλικές ζημιές που προκαλούνται από τη διάρρηξη. (…)
Ο σχεδιασμός των μέτρων πρόληψης και καταστολής της παραβατικότητας, με βάση τα νέα κοινωνικά δεδομένα, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντίθετα, οδήγησε σε επιδείνωση της κατάστασης.
Σε αυτό συνέτεινε και η συνένωση Αστυνομικών Τμημάτων, που υποτίθεται θα ενίσχυε την ικανότητα των Αστυνομικών Μονάδων στην επαρκή προστασία της ζωής και περιουσίας μας και γενικότερα στην πάταξη της εγκληματικότητας. Δυστυχώς, το μέτρο αυτό άφησε πολλές περιοχές με ελλιπή ή καθόλου φύλαξη.
Υπάρχει συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, που κατά κοινή ομολογία διαπράττει την πλειονότητα των παραβάσεων. Η ειδική μέριμνα και μεταχείριση που επέδειξε το κράτος στη συγκεκριμένη ομάδα έχει ως αποτέλεσμα την ασύδοτη συμπεριφορά τους και την ασέβεια προς τους νόμους της πολιτείας. Η παραβατική συμπεριφορά τους βλάπτει και ζημιώνει πολίτες, που εφαρμόζουν τους νόμους και σέβονται τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον.
Είμαστε ανυπεράσπιστοι!
Μην υποπέσουμε στην έσχατη πράξη της αυτοδικίας!
Απευθυνόμαστε σε εσάς γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δικαίωμα προστασίας των πολιτών, διεκδικώντας την αξιοπρέπειά μας και το δικαίωμα να ζούμε σε μία ασφαλή χώρα.
Ευελπιστούμε να εξετάσετε διεξοδικά το πρόβλημα αστυνόμευσης και πάταξης της παραβατικότητας της ευρύτερης περιοχής που εκπροσωπούμε και να το επιλύσετε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες”.

 

 

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βολές Κοζομπόλη κατά Σαμαρά και Νέας Δημοκρατίας για το σκάνδαλο της Novartis

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Η στοχοποίηση συμπολιτών μας είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Ευρεία σύσκεψη για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια των Άριος, Αρφαρών και Θουρίας

Eυρεία σύσκεψη, υπό τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία εκπροσώπων των μελετητών, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και προέδρων Κοινοτήτων των Ενοτήτων,

«Χρυσάφι» στα χέρια του δήμου Καλαμάτας: Στα 520.000 ευρώ η αξία κληροδοτήματος στην Κηφισιά – Η πρόταση για κατεδάφιση και η αξιοποίηση

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (27/5), θα συζητηθεί η έκθεση εκτίμησης του κληροδοτήματος «Αικατερίνης Χανδρινού». Η

Δείτε επίσης