Η Μεσσηνία και η ΤΕΜΕΣ ανοίγουν νέους δρόμους για το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας

/

Η Costa Navarino τρανταχτό παράδειγμα για το πως μπορεί να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στόχος να παραμένει ανοιχτό το συγκρότημα ολόκληρο το χρόνο λέει ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ. Τα γήπεδα γκολφ ανοίγουν νέες αγορές επισημαίνει πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων. Νέες επενδύσεις 250.000.000 ευρώ στη Μεσσηνία προ των πυλών. 

Το σημαντικό αποτύπωμα της Costa Navarino στον ελληνικό τουρισμό διακρίνεται για μια ακόμα φορά σε μια μεγάλη παγκόσμιας εμβέλειας τουριστική έκθεση όπως αυτή του Βερολίνου. Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της χθες και σημαντικά στελέχη του τουρισμού της Γερμανίας, όπως ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Νόρμπερτ Φίμπιχ, επιβεβαιώνουν ότι η Costa Navarino αποτελεί ένα τουριστικό συγκρότημα, το οποίο δείχνει το δρόμο για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα.

Επιμήκυνση της σαιζόν με… γκολφ

Για να αυξήσει η Ελλάδα ακόμη περισσότερο τον αριθμό των ξένων τουριστών θα πρέπει να επιμηκύνει την τουριστική σαιζόν. “Αυτό εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον ελληνικό τουρισμό” τονίζει στη Deutsche Welle ο Ν. Φίμπιχ. “Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα χρειασθεί ένα ευρύ φάσμα μέτρων από κεφάλαια εκκίνησης για επενδύσεις μέχρι αύξηση του αριθμού των πτήσεων από το εξωτερικό την περίοδο Νοεμβρίου- Μαρτίου. Και προπαντός θα πρέπει να αναπτυχθούν προσφορές για τους τουρίστες πέραν του ήλιου, της θάλασσας και της αμμουδιάς. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα διεύρυνση των πολιτιστικών προσφορών αλλά και του τουρισμού που σχετίζεται με διάφορες δραστηριότητες όπως η πεζοπορία και το γκολφ” δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων της Γερμανίας.

Το ότι η ποιότητα και η διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος οδηγούν στην καλύτερη θωράκιση επιβεβαιώνει η περίπτωση της Costa Navarino, καθώς το συγκρότημα λειτουργεί από τα μέσα Φεβρουαρίου ως τα τέλη Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον Στέφανο Θεοδωρίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας TEMES, που είναι ο φορέας του Costa Navarino, το ξενοδοχείο είναι το τουριστικό συγκρότημα στην Ελλάδα που ανοίγει και κλείνει την τουριστική σαιζόν, ενώ στόχος είναι να παραμείνει ανοιχτό ολόκληρο το χρόνο.

Οι νέες επενδύσεις

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου αναγκαία προϋπόθεση είναι η αύξηση των επενδύσεων. Ο κ. Θεοδωρίδης είναι αισιόδοξος: “Νομίζουμε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα δημιουργήσουμε εκείνα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, κυρίως γύρω από τον αθλητικό τουρισμό (γκολφ, τένις, ποδόσφαιρο) τα οποία θα μας δώσουν αυτή τη δυνατότητα. Οι μέχρι στιγμής επενδύσεις στο Costa Navarino ανέρχονται στα 600 εκ. ευρώ ενώ για τα επόμενα τρία χρόνια έχουν προγραμματιστεί να επενδυθούν άλλα 250 εκ. Ευρώ” δηλώνει ο κ. Θεοδωρίδης.

Με στοιχεία από ΑΠΕ, capital.gr, Deutsche Welle

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέο μέτωπο ενάντια στους Κούρδους στο Βόρειο Ιράκ ετοιμάζεται να ανοίξει η Τουρκία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πάνω από 900 οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί στην Ανατολική Γούτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ