Ευθύμιος Λέκκας: Η Καλαμάτα δεν κινδυνεύει από σεισμό, αλλά…

12 Μαρτίου 2018

Την πεποίθησή του ότι η πόλη της Καλαμάτας δεν κινδυνεύει από σεισμό εξέφρασε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), Ευθύμιος Λέκκας, ωστόσο “έδειξε” το τμήμα της Καλαμάτας που είναι πιο ευάλωτο σε περίπτωση καταστρεπτικού σεισμού. 

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, σχετικά με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Καλαμάτα εξαιτίας μελλοντικού σεισμικού γεγονότος. Ο κ. Λέκκας βρέθηκε στην Καλαμάτα, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση για την πολιτική προστασία και στην ομιλία του τόνισε ότι η Καλαμάτα δεν κινδυνεύει από σεισμό. “Στην Καλαμάτα δεν περιμένουμε μεγάλη καταστροφή από σεισμό” είπε ο κ. Λέκκας, υπογραμμίζοντας ότι η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα μετά τον σεισμό του 1986 έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε οι επιπτώσεις ενός σεισμού να μην είναι καταστρεπτικές. Ωστόσο ο κ. Λέκκας προσέθεσε ότι σε περίπτωση μεγάλου και καταστρεπτικού σεισμού το τμήμα της πόλης, που είναι πιο ευάλωτο, είναι η ανατολική Καλαμάτα.

Σεισμικά ασφαλής η Καλαμάτα

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο οποίος έζησε τον σεισμό του 1986 στην Καλαμάτα ως νεαρός επιστήμονας, τόνισε ότι μετά τον καταστρεπτικό σεισμό της 13ης Σεπτεμβρίου η Καλαμάτα μετατράπηκε σε μια πόλη με δομημένο ιστό που αντέχει σε υψηλούς σεισμούς, καθώς ο ιστός της “είναι εφάμιλλος σύγχρονων πόλεων”. Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι η Καλαμάτα αποτέλεσε την πρώτη πόλη στην Ελλάδα που ανοικοδομήθηκε μετά από έναν καταστρεπτικό σεισμό με σύγχρονο και επιστημονικό τρόπο. Μάλιστα, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι η εμπειρία της Καλαμάτας αποτέλεσε “κομβικό γεγονός” για την αντιμετώπιση των σεισμών σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς μετά από τον σεισμό του 1986 η μεθοδολογία της Καλαμάτας εφαρμόστηκε σε όλο το εύρος της Χώρας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Καλαμάτα: 

messiniapress-lek

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκης και ο αρχηγός της πυροσβεστικής, Σ. Τερζούδης:

messiniapress-s2

messiniapress-s3

messiniapress-s1

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Ανάσα” για τη Μεσσηνία το πρόγραμμα “εξοικονομώ κατ’ Οίκον” – Εκατοντάδες αιτήσεις

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανοίγει ο δρόμος για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης