Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ανοίγει ο δρόμος για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Το πλαίσιο μέσα από το οποίο προέκυψε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΔΑ), περιέγραψε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην εκδήλωση για την ίδρυση του ιδρύματος, στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Αιγάλεω.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις συνέργειες που είναι σε εξέλιξη, μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα. «Υπάρχουν ΤΕΙ που έχουν κλείσει τον ιστορικό τους ρόλο. Οι συνέργειες με τα πανεπιστήμια θα γίνουν με τα καλά τμήματα, που έχουν προοπτικές. Θα δούμε για εκείνα που έχουν κλείσει τον κύκλο τους, τι ρόλο θα έχουν στο νέο εγχείρημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου και υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος για να χαθούν θέσεις εργασίας

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, αναφέρθηκε στην πρόταση για το σχέδιο νόμου που θα αφορά στη συνέργεια μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, που θα δει τις επόμενες ημέρες το φως της δημοσιότητας.

Σημειώνεται ότι σε ανύποπτο χρόνο θεσμικοί παράγοντες του ΤΕΙ Πελοποννήσου, αλλά και του Πανεπιστημίου έχουν αναφερθεί στις δυνατότητες σύμπραξης των δύο Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων συζήτηση η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται το ερχόμενο χρονικό διάστημα να ενταθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ