Αύξηση της χρηματοδότησης για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο ζητά ο δήμος Καλαμάτας

/

Σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων απέστειλε στο δήμο Καλαμάτας προς διαβούλευση, ώστε να επιτευχθούν πιθανές βελτιώσεις, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαμάτας όπου αποφασίσθηκε να σταλεί έγγραφο προς την Υπουργό, με βελτιωτικές προτάσεις σχετικά με την προταθείσα προγραμματική σύμβαση. “Το σχετικό έγγραφο”, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, “θα εστιάσει σε αύξηση της χρηματοδότησης από πλευράς ΥΠΠΟ, εφόσον θα πρέπει να ανεβαίνουν 3 παραγωγές ετησίως και κάθε Θέατρο να αναπτύσσει δραστηριότητα σε όλη την Περιφέρεια όπου ανήκει. Θα πρέπει, επίσης, να προσδιορισθεί με ακρίβεια η οικονομική συμμετοχή της Περιφέρειας, σε συνδυασμό με κεντρική δέσμευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Ακόμη, είναι αναγκαίο να ρυθμισθούν με σαφέστερο τρόπο και με ευρύτητα η ενδεχόμενη συνεργασία με επαγγελματικούς θιάσους, οι σχέσεις με τα ερασιτεχνικά σχήματα, καθώς και διοικητικά θέματα.
Αυτονόητο είναι πως ο Δήμος θα καλύπτει τα διοικητικά έξοδα και τις δαπάνες λειτουργίας του Θεάτρου και, πέραν αυτών, θα έχει ίδια συμμετοχή στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης.

Επίσης, με οδηγία του Δημάρχου, συγκροτείται επιτροπή για την ταξινόμηση του βεστιαρίου, τη φύλαξή του σε ασφαλή και κατάλληλο χώρο και την ανάρτηση απεικόνισης του πολύτιμου μέρους του στο διαδίκτυο”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τους καφέ κάδους απορριμμάτων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναδίπλωση της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για τις υποκλοπές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πέρασε» από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ΜΠΕ της νέας επένδυσης της ΤΕΜΕΣ στη Βελίκα – Ερωτήματα από την παράταξη Τατούλη – Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συνεδρίαση

θετικά ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο επί της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που αφορά