Δήμος Καλαμάτας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τους καφέ κάδους απορριμμάτων

/

Εκστρατεία ενημέρωσης πόρτα πόρτα, σε επιχειρήσεις και οικίες, στις περιοχές όπου θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα συλλογής οργανικών απορριμμάτων ξεκινούν από αύριο στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας “θα ενημερώνουν τους πολίτες για τα απορρίμματα που θα πρέπει να τοποθετούνται στους καφέ κάδους και, γενικότερα, για την αξία της ανακύκλωσης”.

Επισημαίνεται πως ο Δήμος Καλαμάτας θ’ αρχίσει να συλλέγει από τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 οργανικά, προδιαλεγμένα, απορρίμματα σε καφέ κάδους, προκειμένου αυτά να οδηγούνται σε κομποστοποίηση. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί το βάρος και ο όγκος των απορριμμάτων. Μεγάλοι καφέ κάδοι θα εγκατασταθούν στα στρατόπεδα, στο Νοσοκομείο και στην Παραλία, ενώ οι μικροί κάδοι διατίθενται σε καταστήματα, στις περιοχές όπου θα εφαρμοσθεί πιλοτικά το πρόγραμμα. Οι περιοχές αυτές είναι: μαρίνα, Ιστορικό Κέντρο και Ανατολική Παραλία.
Ο Δήμος έχει προμηθευθεί 30.000 βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες, όπου θα τοποθετούνται τα οργανικά απορρίμματα. Αυτές οι σακούλες θα διανεμηθούν σε όσους μετάσχουν στο πρόγραμμα.
Σημειώνεται ότι η συλλογή των οργανικών απορριμμάτων θα γίνεται από ξεχωριστό απορριμματοφόρο.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκινά τη λειτουργία της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας από αύριο στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αύξηση της χρηματοδότησης για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο ζητά ο δήμος Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ