Διπλή δικαστική περιπέτεια για το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος: “Πέπλο μυστηρίου” για τις κατηγορίες

/

Κατηγορούμενος σε δύο δίκες θα είναι ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, στις 18 Απριλίου, όπως προκύπτει από τις εισηγήσεις προς την Οικονομική Επιτροπή του εν λόγω δήμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καφαντάρης στην πρώτη δίκη θα βρεθεί κατηγορούμενος ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για παράβαση του άρθρου 242, παράγραφος 1, του Ποινικού Κώδικά, μετά από σχετικό κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπεται ότι “υπάλληλος που στα καθήκοντά του ανάγεται η έκδοση ή σύνταξη ορισμένων δημόσιων εγγράφων, αν σε τέτοια έγγραφα βεβαιώνει με πρόθεση ψευδώς περιστατικό που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους”.

Το δεύτερο δικαστήριο, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την ίδια μέρα, αφορά την κατηγορία, κατά του κ. Δημάρχου, για παράβαση του άρθρου 259 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Συγκεκριμένα το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει: “Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη”.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία πρόσκεινται στην παράταξη του κ. Καφαντάρη, αρνήθηκε να παραδώσει στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής τα κλητήρια θεσπίσματα, παρότι ζητήθηκαν. Ως εκ τούτου οι ουσιαστικές παράμετροι των δύο υποθέσεων δεν έγιναν γνωστές.

Αποσπάσματα από τις εισηγήσεις προς την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύλου – Νέστορος, η οποία αποφάσισε τον ορισμό δικηγόρων για τον κ. Καφαντάρη: 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Τα Γλυπτά Μνημεία του Κοιμητηρίου Καλαμάτας αφηγούνται την ιστορία τους 1870-1940”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνέντευξη Σωκράτη Παπασταθόπουλου: “Να επενδύουν, αλλά να τηρούνται οι νόμοι”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.