Την παραίτηση Αλειφέρη ζήτησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Την υποβολή της παραίτησής της από τη θέση ευθύνης που υπηρετεί ζητά με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της περιφέρειας Πελοποννήσου. Δεν ικανοποίησαν οι απαντήσεις της αντιπεριφερειάρχη για το ζήτημα των υποκλοπών. “Δεν κατηγόρησα ή στοχοποίησα οποιονδήποτε για το επίμαχο συμβάν” λέει η κα Αλειφέρη.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ανακοίνωσή της ζητά την παραίτηση της κας Αλειφέρη, δεδομένου οτι σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής η κα Αλειφέρη δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για τους πολιτικούς χειρισμούς της στο ζήτημα των υποκλοπών. Συγκεκριμένα, μετά την απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: “Προς υλοποίηση της προηγούμενης απόφασής της, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την παροχή των απαιτούμενων εξηγήσεων από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη.

Η κα Αλειφέρη προσήλθε στην Εκτελεστική Επιτροπή, όπου κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο ωστόσο δεν απαντά επί της ουσίας σε κανένα θέμα, αρνούμενη ταυτόχρονα οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος υποστηρίζοντας ότι το θέμα είναι αυστηρά νομικό και ιδιωτικό. Ακολούθως με δική της πρωτοβουλία αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή μετά από πρόταση του προέδρου της Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ομόφωνα αποφάσισε:

  1. Επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για πλήρη διαλεύκανση το συντομότερο δυνατό της υπόθεσης από τις αρμόδιες κατά το νόμο αρχές, προς τις οποίες εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της.
  2. Διατυπώνει την άποψη ότι η απόκρυψη ενός τόσο σημαντικού θέματος από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Εκτελεστική Επιτροπή δε συνάδει με τη θεσμική της ευθύνη και αντιβαίνει τις βασικές αρχές της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που απαιτείται από έναν αιρετό εκπρόσωπο για την ορθή και χρηστή διοίκηση.
  3. Οι μονομερείς ενέργειές της και η συνολική της στάση απειλεί με βλάβη το σύνολο της Περιφερειακής αρχής.
  4. Για τους ανωτέρω λόγους θεωρεί αυτονόητη και ζητά την υποβολή της παραίτησής της από τη θέση ευθύνης που υπηρετεί.
  5. Στηρίζει την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να διεξαχθεί έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, όπως ο νόμος ορίζει.
  6. Στηρίζει την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την άρση των αρμοδιοτήτων που της έχουν εκχωρηθεί και την άσκηση της διοίκησης από τον ίδιο για όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας“.

Το υπόμνημα Αλειφέρη

Σημειώνεται οτι στην Επιτροπή η κα Αλειφέρη κατέθεσε υπόμνημα λίγων λέξεων όπου αναφέρει ότι τήρησε τη νομιμότητα, αλλά δεν απαντά πειστικά στα πολιτικά ζητήματα που έχει θέσει από την πρώτη στιγμή η περιφερειακή αρχή.

Σημειώνεται στο υπόμνημα της κας Αλειφέρη: “Καταρχάς και επί του περιεχομένου του αποσταλέντος σε μένα από 22-3-2018 εγγράφου σας, σας γνωρίζω ότι εκλαμβάνω ως μάλλον εξ εσφαλμένης διατυπώσεως το αναγραφόμενο ότι με καλείτε για «παροχή εξηγήσεων» αντί του ορθού «για παροχή ενημερώσεως» καθόσον δεν αισθάνομαι, ούτε είμαι, εγκαλούμενη από οποιονδήποτε επειδή τήρησα τη νομιμότητα στο πλαίσιο των εντολών των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για την ανεύρεση του τρόπου παρακολουθήσεως στο γραφείο μου, ενόψει, επιπρόσθετα, και του ότι δεν κατηγόρησα ή στοχοποίησα οποιονδήποτε για το επίμαχο συμβάν. Υπό το πρίσμα του αυτονόητου ενδιαφέροντος όλων μας για πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της εκκρεμούσης υποθέσεως, θεωρώ ότι με στηρίζετε εμπράκτως και υπό την έννοια αυτή σας καλώ όπως συγκεκριμενοποιήσετε εγγράφως τί ακριβώς μου «καταλογίζετε», αν μου καταλογίζετε οτιδήποτε, οπότε και θα σας παράσχω πλήρη απάντηση αφού το ανωτέρω έγγραφό σας είναι γενικό σε σχέση με τα παραπάνω”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνέντευξη Σωκράτη Παπασταθόπουλου: “Να επενδύουν, αλλά να τηρούνται οι νόμοι”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

25 συμβασιούχοι στην Καθαριότητα κατέθεσαν αγωγή εναντίον του δήμου Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τατούλης: Ο κ.Νίκας ευρισκόμενος σε πολιτική ανασφάλεια, αφού όλοι τρέχουν να βρουν τον αντικαταστάτη του, προσπαθεί να διασώσει την πολιτική υστεροφημία του

Σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με φόντο την πλατεία των Φιλιατρών: «Βαριές» εκφράσεις του δημάρχου Τριφυλίας – Επιμένει ο Νίκας παρότι έχασε στην ψηφοφορία

Εκφράσεις που υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη