Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ένωση Μεσσηνίας: Η δικαιοσύνη διερευνά, τα τραπεζικά ιδρύματα «πιέζουν»

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης έχουν βρεθεί οι διοικήσεις της Ένωσης Μεσσηνίας, του πάλαι ποτέ κραταιού αγροτικού συνεταιρισμού της Μεσσηνίας. Δικαστικές εξελίξεις προβλέπουν συνεταιριστές την ώρα που η Ένωση «καταρρέει» και δέχεται ισχυρές πιέσεις από τράπεζες.

Υπό τον έλεγχο των δικαστικών αρχών βρίσκεται η Ένωση Μεσσηνίας, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες μέρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται φτάνουν σε βάθος δεκαετίας, καθώς ξεκινούν από την περίοδο του 2008. Το εύρος των ερευνών και το ποιες χρονιές θα «αγγίξει» δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, ωστόσο, σίγουρα αυτή τη στιγμή διερευνάτε η περίοδος 2008 – 2011. Το αν ο έλεγχος θα επεκταθεί και σε άλλες χρονικές περιόδους θα εξαρτηθεί από τα «ευρήματα» που θα προκύψουν, καθώς η δικαιοσύνη ερευνά όλες της πτυχές της λειτουργίας του άλλοτε πανίσχυρου συνεταιρισμού. Συνεταιριστές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα προσθέτουν πάντως ότι το επόμενο χρονικό διάστημα δεν είναι απίθανο να υπάρξουν και επίσημες εξελίξεις, δεδομένου ότι δεν θεωρούν απίθανο να ασκηθούν διώξεις και να απαγγελθούν κατηγορίες για συγκεκριμένα αδικήματα.

Από «μαγαζί γωνία» …μαγαζάκι

Σημειώνεται ότι η συρρίκνωση που έχει υποστεί η Ένωση Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια δείχνει και την απαξίωση που έχει υποστεί στις τάξεις του αγροτικού κόσμου του Νομού. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, πλέον, τα μέλη της Ένωσης μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τα 200 σε όλο το Νομό! Προφανώς ένας συνεταιρισμός με μόλις 200 μέλη δεν έχει κανένα μέλλον, ιδίως όταν είναι αναγκασμένος να λειτουργεί σε κλίμα καχυποψίας και έλλειψης εμπιστοσύνης.

Τραπεζικές πιέσεις

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν σε επίπεδο δικαιοσύνης εξελίξεις υπήρξαν τις τελευταίες μέρες και σε επίπεδο τραπεζών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Ένωση Μεσσηνίας κατάφερε να γλιτώσει κατάσχεση των μετοχών που κατέχει στη ΣΚΟΣ (Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας) από την Τράπεζα Πειραιώς. Το συγκεκριμένο ζήτημα, μάλιστα, προκάλεσε το ενδιαφέρον κυβερνητικών στελεχών τα οποία βοήθησαν ώστε να σταματήσει η σχετική διαδικασία. Ωστόσο, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να επανέλθει στο ζήτημα καθώς, η επιχειρηματική δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας παρουσιάζει ενδιαφέρον για τα στελέχη της Τράπεζας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ