Ανήμερα του Πάσχα στις 20:00: 120 σαϊτολόγοι προετοιμάζονται για τον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας

/

Ανήμερα το Πάσχα και ώρα 20.00, στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα, θα πραγματοποιηθεί το λαοφιλές έθιμο του σαϊτοπόλεμου. Περί τους 120 σαϊτολόγοι θα ρίξουν σαΐτες, αφού προηγηθεί η παρέλαση των 9 μπουλουκιών. Την εκδήλωση θα καλύψει μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ενώ ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας θα αποδώσει παραδοσιακούς χορούς. Θα συμμετάσχει, επίσης, ο Σύλλογος «Ελληνομνήμονες».


Σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι οι σαΐτομάχοι προετοιμάζονται όλο το χρόνο για το λαοφιλές έθιμο του σαϊτοπόλεμου. Η εκδήλωση γίνεται στο κέντρο της Καλαμάτας με οργανωμένο τρόπο, με την παρουσία του Δήμου και της Φιλαρμονικής.
Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε τους δεκάδες σαϊτομάχους που θα συμμετάσχουν και οι οποίοι συντηρούν αυτό το λαϊκό έθιμο, τηρώντας την παράδοση. Κάλεσε δε όλους τους Καλαματιανούς και τους χιλιάδες επισκέπτες που ήλθαν στην περιοχή μας να παρακολουθήσουν το σαϊτοπόλεμο.
Στη συνέντευξη παρευρέθησαν και μίλησαν για το φετινό σαϊτοπόλεμο ο Νικόλαος Χαντζής, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Σαϊτολόγων και εκπρόσωπος του μπουλουκιού Παραδοσιακή Φυτειά και ο Ιωάννης Βαρελάς, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Σαϊτολόγων και εκπρόσωπος του μπουλουκιού Νικηταράς, ευχαριστώντας το Δήμαρχο για την πολυετή συμπαράσταση και οικονομική ενίσχυση προς το Σύλλογο για την επιτέλεση του εθίμου.
Ο Νίκος Μπασακίδης, Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καλαμάτας και αρμόδιος για το σαϊτοπόλεμο, τόνισε πως έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας και κάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει το σαϊτοπόλεμο. Ζήτησε δε από τους πολίτες να μη σταθμεύσουν το βράδυ του Πάσχα στο βόρειο πάρκινγκ και στις παρακείμενες οδούς Νέδοντος και Αρτέμιδος, για την ευχερή πραγματοποίηση του εθίμου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την περιφορά των Επιταφίων (το πρόγραμμα)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των μετρήσεων για το πόσιμο νερό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ