Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται δύο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στο δήμο Καλαμάτας

/

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Καλαμάτας, με τα οποία θα αποφορτισθεί από τα νερά της βροχής, που δημιουργούσαν πλήθος προβλημάτων, η περιοχή από τη Θουρία μέχρι το νέο Νοσοκομείο και τη διασταύρωση προς Μεσσήνη, στο Ασπρόχωμα.

Συγκεκριμένα, εκτελούνται τα εξής έργα με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εξελισσόμενα αμφότερα αυτήν την περίοδο στην περιοχή του νέου Νοσοκομείου:

Θουρία – Νοσοκομείο: Το έργο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών – Νέας Εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας, Α΄ φάση, τμήμα από Θουρία έως Νοσοκομείο» (προϋπολογισμού 2.952.000 ευρώ) έχει σκοπό να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα απορροής ομβρίων που παρουσιάζονται στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στο τμήμα από Θουρία έως Νοσοκομείο.
Με την ολοκλήρωσή του, θα συλλέγονται τα όμβρια των ανάντη περιοχών και της παλαιάς εθνικής οδού στο τμήμα από Θουρία έως Νοσοκομείο και μέσω κυρίου συλλεκτήρα αγωγού θα παροχετεύονται στον ποταμό Ξερίλα, λίγο πριν τη συμβολή του με τον ποταμό Άρι.
Νοσοκομείο – Ασπρόχωμα: Το δεύτερο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, από το Νοσοκομείο μέχρι τη διασταύρωση προς Μεσσήνη στο Ασπρόχωμα, συμπληρώνει το έργο διαχείρισης ομβρίων από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο.
Στο πλαίσιο του νέου έργου από το Νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα, θα κατασκευασθεί κύριος συλλεκτήρας αγωγός μήκους 982 μέτρων, με έργο εισόδου στην περιοχή του Αντικαλάμου και εκβολή στον ποταμό Άρι. Επίσης, θα κατασκευασθούν δευτερεύοντες συλλεκτήρες αγωγοί, ο πρώτος μήκους 434 μέτρων με έργο εισόδου στον Αντικάλαμο (εκτελείται τώρα), βορειοανατολικά του Νοσοκομείου και ο δεύτερος μήκους 244 μέτρων με έργο εισόδου βορειοανατολικά του ΤΕΙ Καλαμάτας. Επίσης, θα κατασκευασθούν 15 φρεάτια επίσκεψης σωληνωτών αγωγών και 120 φρεάτια υδροσυλλογών.
Επιπλέον, θα ανακατασκευασθούν τμήματα αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, συνολικού μήκους 1.000 μέτρων, στις περιοχές ανατολικά του Νοσοκομείου και δυτικά του ΤΕΙ Καλαμάτας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την έλευση Σαμαρά στη Μεσσηνία για το Πάσχα αναμένει η “φρουρά” του πρώην αρχηγού της ΝΔ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αποκαλύψεις Τατούλη: Αποφασισμένος να μιλήσει για όλους και για όλα ο Περιφερειάρχης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενίσχυση του Αεροδρομίου από τον δήμο Καλαμάτας – Επίσκεψη και συνάντηση του Θανάση Βασιλόπουλου με την Αερολιμενάρχη του «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» επισκέφθηκε την Πέμπτη (16/3) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο