Άστραψε και βρόντηξε ο Τατούλης: Σφοδρή επίθεση εναντίον Αλειφέρη, Μαντά και μερίδας ΜΜΕ

/

Στημένο παιχνίδι χαρακτήρισε την υπόθεση των υποκλοπών ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μιλώντας για …ψόφιο κοριό. Σφοδρή επίθεση σε Αλειφέρη, Μαντά και μερίδα ΜΜΕ της Μεσσηνίας.

Για όλους και για όλα μίλησε το πρωί της Τρίτης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με αφορμή το ζήτημα των καταγγελιών της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για υποκλοπές. Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την υπόθεση “στημένη”, μίλησε για “τέχνασμα πολιτικού εκβιασμού” και “απειλές”, ενώ χαρακτήρισε τις υποκλοπές “ανύπαρκτες”.

Ο κοριός

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο ζήτημα του ευρήματος λέγοντας ότι πρόκειται για παλαιό και οξειδωμένο μηχανισμό, ο οποίος δεν είχε καμία λειτουργική δυνατότητα. Προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι το συγκεκριμένο εύρημα μπορεί να υπάρχει από την εποχή της νομαρχίας του κ. Δράκου ή ακόμα παλαιότερα. Πλέον, εκείνο που μένει να αποδειχθεί είναι αν και το επίσημο πόρισμα των υπηρεσιών που διερευνούν τη συγκεκριμένη υπόθεση επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες του κ. Τατούλη. Αν επιβεβαιωθούν όλα όσα υποστήριξε ο κ. Τατούλης τότε ανακύπτουν σοβαρά ζητήματα που μένει να απαντηθούν από εκείνους που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία.

Σφοδρή επίθεση στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Ο κ. Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η αντιπεριφερειάρχης είχε θεσμική υποχρέωση να τον ενημερώσει και την κάλεσε να παραιτηθεί από τη θέση της “αν διαθέτει ίχνος εντιμότητας”. “Να τηρήσει τη συμφωνία που έχει κάνει μαζί μου και με κανέναν άλλο και τη διαβεβαίωση της ότι δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι γνωρίζει το κενό του νόμου, που δεν του επιτρέπει να παύσει την αντιπεριφερειάρχη, ωστόσο, προσέθεσε με νόημα ότι οι χειρισμοί της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας του δίνουν “ειδικό δικαίωμα να προσφύγει θεσμικά” εναντίον της. Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Τατούλη σημαίνει ότι ο περιφερειάρχης θα προσφύγει εναντίον της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας στα αρμόδια όργανα ζητώντας την παύση της αν και εφόσον εκείνη επιμείνει στη θέση της μη παραίτησης.

Βολές σε Μαντά

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ. Τατούλης και εναντίον του πρώην αντιπεριφερειάρχη, Περικλή Μαντά. Ο κ. Περιφερειάρχης, φωτογραφίζοντας τον κ. Μαντά, αναφέρθηκε σε ΜΜΕ που “έβαλαν αυτούς που χειραγωγούν να αλλοιώσουν την εικόνα της περιφέρειας Πελοποννήσου” και μίλησε, επίσης “δείχνοντας” προς τον κ. Μαντά, για “καλούς υπηρέτες σε φιλικά ΜΜΕ”.

Κριτική σε μερίδα ΜΜΕ

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στην διαχείριση του ζητήματος των υποκλοπών από μερίδα ΜΜΕ της Μεσσηνίας. Αρχικά ανέφερε ότι “κάποια από τα ΜΜΕ προσπάθησαν να δημιουργήσουν το δικό τους αφήγημα” και προσέθεσε ότι αυτή η προσπάθεια είχε μόνο στόχο τον ίδιο. Άσκησε σφοδρή κριτική και προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον όσων μίλησαν για “Τατούληςgate”, ενώ εξαπέλυσε τα βέλη του εναντίον όσων έσπευσαν να συνδέσουν ευθέως την καταγγελία για υποκλοπές με το πρόσωπό του χαρακτηρίζοντάς την “πολιτικό τάφο του”. “Δεν τα χωρατεύω αυτά τα πράγματα” σημείωσε με έμφαση ο κ. Τατούλης χαρακτηρίζοντας τις πιο πάνω αναφορές “ο,τι πιο συκοφαντικό και ανατριχιαστικό” τονίζοντας ότι πρόκειται για αναφορές που κρύβουν δόλο.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Βέργα και στη Μ. Μαντίνεια ζητά το ΔΣ Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Βόμβα” στο Περιφερειακό Συμβούλιο: Η αντιπεριφερειάρχης εντόπισε τον “κοριό”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ