Βολές του υπουργού Υποδομών εναντίον της Νέας Δημοκρατίας για το Πύργος – Καλαμάτα

/

Βολές εναντίον της Νέας Δημοκρατίας για τον οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου – Τσακώνας εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha” και στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου.

Συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης αναφερόμενος στο εν λόγω έργο σημείωσε ότι “μετά την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποκαλύφθηκε με τον πλέον έτσι έγκυρο τρόπο ότι οι αυτοκινητόδρομοι με τον τρόπο που έγιναν οι αρχικές συμβάσεις και αναθεωρήθηκαν, κόστισαν πολύ περισσότερο στον ελληνικό λαό και συγκεκριμένα 1 δισεκατομμύριο, 200 εκατομμύρια περισσότερο” και προσέθεσε: “Εκτός από τις διαγωνιστικές διαδικασίες και όλα τα υπόλοιπα που οφείλαμε να κάνουμε, έπρεπε παράλληλα, να αιτιολογήσουμε, σε σχέση με τους διαγωνισμούς και τις εκπτώσεις που πήραμε, αν το έργο είναι βιώσιμο. Διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έλεγε, «πολύ ωραία, να κάνετε ένα δρόμο χωρίς διαχωριστική νησίδα, χωρίς ΛΕΑ, μικρότερης διατομής», και όλα τα υπόλοιπα, που έχει βάλει πλέον στις διαδικασίες έγκρισης ενός έργου, για να αποδείξει τη βιωσιμότητά του. Η ευθύνη λοιπόν της Νέας Δημοκρατίας και για αυτό το έργο, και για τη συνέχισή του μέχρι την Καλαμάτα και για τον Ε65 που είναι ένα μοναδικό, διεθνές φαινόμενο, να κατασκευάζεις έναν δρόμο, χωρίς αρχή και χωρίς τέλος, μόνο το μεσαίο τμήμα, πλέον, από τις διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεσκονίζεται. Δηλαδή κοιτάνε πια και την παραμικρή λεπτομέρεια…”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντί να καταδικάσουν το γεγονός του “κοριού” μιλούν για “εμπνευσμένο παραμύθι”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλέξης Χαρίτσης: Μονόδρομος η Πολιτική Συνοχής για τη σύγκλιση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Την ώρα που η τραγωδία των Τεμπών δείχνει που οδηγεί η διάλυση των δημόσιων υποδομών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση ακόμη και του νερού»

«Από το πρωθυπουργικό διάγγελμα του «φταίει ο σταθμάρχης» μέχρι το πρόσφατο «όλοι φταίνε» και τα χθεσινά

Χαρίτσης: «Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αξιοποιηθεί για να αντιμετωπίσουμε τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας – Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει κανένα τέτοιο σχέδιο»

«Η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και χρόνια μιλούσε για αμοιβαιοποίησητων βαρών και