Σε πολιτικό και θεσμικό “κλοιό” η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

/

Σε πολιτική απομόνωση η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνιας. Κάθε διοικητική και θεσμική δυνατότητα της αφαιρεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μετατρέποντας τη θέση της σε “διακοσμητική”. Πρωτοβουλίες και για την παύση της.

Τον απόλυτο έλεγχο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας έχει πλέον ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να εξαντλήσει όλες τις πολιτικές, διοικητικές, θεσμικές και νομικές δυνατότητες, προκειμένου να αδειάσει η θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Πολιτική απομόνωση

Η πρώτη κίνηση του κ. Τατούλη ήταν να απομονώσει πολιτικά την κα Αλειφέρη. Οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά – κυρίως- οι τοποθετήσεις όλων των αντιπεριφερειαρχών κατά τη διάρκεια του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου κατά της κας αντιπεριφερειάρχη δείχνουν ότι η πολιτική απομόνωσή της είναι δεδομένη.

Διοικητικές δυνατότητες

Την ίδια στιγμή, η περιφερειακή αρχή έχει καταστήσει σαφές προς κάθε εμπλεκόμενο ότι όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, θα έχουν την έγκριση, τυπική και ουσιαστική, του κ. Τατούλη. Ουσιαστικά, σύμφωνα με τις εντολές που έχει διαβιβάσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης αναλαμβάνει τη διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αφαιρώντας από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κάθε δυνατότητα διοίκησης.

Θεσμικές δυνατότητες

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τατούλης έχει προχωρήσει τις τελευταίες μέρες ένα βήμα πιο κάτω, καθώς έχει ενημερώσει τους θεσμικούς φορείς, εκτός Περιφέρειας, ότι εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για όλα τα ζητήματα θα είναι ο ίδιος ή ο/η εκπρόσωπος που ο ίδιος θα ορίζει κάθε φορά. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Τατούλης, πλέον, στερεί από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κάθε δυνατότητα θεσμικής παρουσίας και μετατρέπει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας σε μια θέση τυπική.

Η επόμενη ημέρα

Οι πιο πάνω κινήσεις του Πέτρου Τατούλη έχουν στόχο να αποδομήσουν διοικητικά και θεσμικά την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Ωστόσο, ο κ. Τατούλης δεν πρόκειται να μείνει εκεί. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος έχει δηλώσει, αλλά και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η περιφερειακή αρχή αναζητά τη θεσμική διαδικασία που θα ανοίξει το δρόμο της παύσης της αντιπεριφερειάρχη από τα καθήκοντά της. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, που γνωρίζουν καλά τα ζητήματα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τέτοιες θεσμικές δυνατότητες υπάρχουν και αναμένεται να ενεργοποιηθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλέξης Χαρίτσης: Μονόδρομος η Πολιτική Συνοχής για τη σύγκλιση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Συναγερμός” στις κοινωνικές υπηρεσίες: Μητέρα παρέδωσε τα παιδιά της στην Εισαγγελία Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση υπουργείου Εσωτερικών στην απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα διατάξεων που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις

Τατούλης: Ο κ.Νίκας ευρισκόμενος σε πολιτική ανασφάλεια, αφού όλοι τρέχουν να βρουν τον αντικαταστάτη του, προσπαθεί να διασώσει την πολιτική υστεροφημία του

Σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα