Με λαμπρότητα γα εγκαίνια της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς Μεσσηνίας (φωτογραφίες)

/

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή του Θωμά 15 Απριλίου 2018, τα Εγκαίνια του ανακαινισθέντος κτηριακού συγκροτήματος της ιστορικής Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια προέβη στα αποκαλυπτήρια της κτητορικής πλάκας του Μοναστηριού.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμώς και εγκαρδίως τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την ένταξη του έργου της αποκατάστασης του κτηριακού συγκροτήματος της Μονής και ευχαρίστησε επίσης για την συμβολή τους τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, την θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Ντίνα Νικολάκου, την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη, καθώς και την πρώην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περικλής Μαντάς, ο Πολιτευτής κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και Εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης και Διαχείρισης της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστοφόρο Νταμάτη για την άοκνη προσφορά του στο Μοναστήρι. Επίσης εξέφρασε την επιθυμία και ευχή του, γρήγορα η Ιερά Μονή να επανδρωθεί με αδελφότητα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

640 προσλήψεις σε δήμους και φορείς της Μεσσηνίας (αναλυτικά οι θέσεις)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της Καλαμάτας και τη Δευτέρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ