Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Τα έργα με δανεικά έφεραν «ρήγμα» στην παράταξη του Δ. Καφαντάρη

Μείζον ζήτημα στην παράταξη Καφαντάρη θέτει το «όχι» του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Πύλου – Νέστορος, Θ. Χαραμαρά, στο δάνειο των 3.000.000 ευρώ. Τερτίπια του δημάρχου για να περάσει το θέμα. «Ναι» από μέλος της παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και από …ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο. Προσφυγή Κανάκη για ακύρωση της απόφασης. 

Κατά της λήψης δανείου από το δήμο Πύλου – Νέστορος τάχθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της παράταξης του κ. Καφαντάρη, Θεόδωρος Χαραμαράς. Ο κ. Χαραμαράς διαφοροποιήθηκε από τον κ. Καφαντάρη επιβεβαιώνοντας όσους το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν εντοπίσει σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της πλειοψηφίας με αφορμή τη λήψη δανείου ύψους 3.000.000 ευρώ. Μάλιστα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Χαραμαράς δεν διαφώνησε απλά, αλλά έθεσε και ουσιαστικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αναγκαιότητα λήψης του δανείου.

Τερτίπια Καφαντάρη

Σημειώνεται ότι συγκεκριμένο θέμα έχει καταντήσει σίριαλ για την περιοχή του δήμου Πύλου – Νέστορος καθώς …πηγαινοέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο μήνες, γεγονός που δείχνει τη …δυστοκία που επικρατούσε στο εσωτερικό της παράταξης του κ. Καφαντάρη. Μπροστά στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί ο κ. Δήμαρχος, σήμερα, προσπάθησε να ελιχθεί, προκειμένου να περάσει η απόφαση από το ΔΣ. Έτσι, ενώ το θέμα που είχε τεθεί στην ημερήσια διάταξη αφορούσε στη λήψη απόφασης για δάνειο 3.000.000 ευρώ, ξαφνικά, το ποσό άλλαξε και έγινε 1.500.000 ευρώ! Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό ο κ. Καφαντάρης επιχείρησε να αποφύγει τον σκόπελο της αυξημένης πλειοψηφίας που απαιτούσε το αρχικό ποσό, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει το ηχηρό «όχι» του προέδρου του ΔΣ.

«Βοήθεια» από σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας και …ανεξάρτητο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα του δανεισμού του δήμου Πύλου – Νέστορος ανέδειξε και άλλα πολιτικά ζητήματα που δεν αφορούν την παράταξη του κ. Καφαντάρη.

Συγκεκριμένα, το μέλος της μείζονος μειοψηφίας, της παράταξης που στήριξε στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Τσορώνης, υπερψήφισε την πρόταση του κ. Καφαντάρη. Το ίδιο έπραξε και ο Γ. Κόκκινος, πρώην δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Κανάκη, ο οποίος τώρα δηλώνει ανεξάρτητος. Το «ναι» του κ. Κόκκινου στην πρόταση του κ. Καφαντάρη επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν τον πρώην μέλος της παράταξης του κ. Κανάκη να βρίσκεται …κοντά στην παράταξη του κ. Καφαντάρη. Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκος Καραμπάτσος, ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Ηλίας Κανάκης, αλλά και η επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Σοφία Αποστολοπούλου, αρνήθηκαν να ψηφίσουν τα δανεικά του κ. Καφαντάρη. Μάλιστα, ο κ. Κανάκης, φέρεται αποφασισμένος να απευθυνθεί στα θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ