Συνάντηση Κουβέλη – Νίκα: Επιμένει ο δήμαρχος στη στρατιωτική χρήση του στρατοπέδου

/

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τη χρήση του στρατοπέδου Παπαφλέσσα της Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, πρότεινε στον αναπληρωτή Υπουργό να παραμείνει το στρατόπεδο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για στρατιωτικούς σκοπούς και να χρησιμοποιηθεί είτε ως κέντρο επιστράτευσης της Πελοποννήσου, είτε για τις ανάγκες της 120 ΠΕΑ που αναμένεται να αναβαθμισθεί, είτε για κατοικίες αξιωματικών, είτε για όλα μαζί.

Σημειώνεται ότι για τη χρήση των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου της Καλαμάτας έχουν κατατεθεί στο τραπέζι και άλλες προτάσεις που σχετίζονται με τη μεταφορά υπηρεσιών του δημοσίου (αστυνομία, πυροσβεστική κλπ), αλλά και την σύσταση και λειτουργία Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Νοτίου Ελλάδος.

Η σημαία του 9ου Σ.Π.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Π. Νίκας ζήτησε από το Φ. Κουβέλη να έλθει στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας η Πολεμική Σημαία του 9ου Συντάγματος Πεζικού, την οποία έφερε η μονάδα κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913). Η συγκεκριμένη Σημαία βρίσκεται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ενίσχυση 330.000 ευρώ στο Δήμο Πύλου-Νέστορος για την αντιμετώπιση ζημιών από φυσικές καταστροφές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Έρχεται” στη δημοσιότητα το πόρισμα για τον “κοριό” της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πέρασε» από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ΜΠΕ της νέας επένδυσης της ΤΕΜΕΣ στη Βελίκα – Ερωτήματα από την παράταξη Τατούλη – Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συνεδρίαση

θετικά ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο επί της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που αφορά