Ζυμώσεις για την ενοποίηση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Πελοποννήσου

Σε εξέλιξη ο διάλογος για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου, που θα οδηγήσει στην ίδρυση ενός μεγάλου συγκροτήματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Θετικός ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Θ. Κατσής.

Η στρατηγική, η οποία πρέπει να ακολουθηθεί σχετικά με τα βήματα ενοποίησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ, ώστε να υπάρξει ένα μεγάλο συγκρότημα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας, αποτέλεσε το σημαντικότερο θέμα της συνάντησης που είχε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Θανάση Κατσή.

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ζήτημα συζητήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών και εμπεριέχονταν στην επίσημη ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας επισημοποιεί τις πληροφορίες, που έχουν δημοσιευθεί το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες μιλούσαν για έναν άτυπο διάλογο μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων με απώτερο στόχο την ενοποίησή τους. Η ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, επίσης, δείχνει ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι θετικό στην ενοποίηση με το ΤΕΙ, δεδομένου ότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ζήτημα το έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης ο ίδιος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου. Σημειώνεται ότι και παράγοντες του ΤΕΙ Πελοποννήσου το προηγούμενο διάστημα είχαν επιβεβαιώσει τον διάλογο που εξελίσσεται ανάμεσα στα δύο Ιδρύματα, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν ταχθεί υπέρ μιας εξέλιξης που θα οδηγούσε στην ενοποίηση των δύο Ιδρυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος για την ενοποίηση Πανεπιστημίων και ΤΕΙ έχει ανοίξει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθώς αποτελεί μια από τις κεντρικές επιλογές του υπουργείου Παιδείας για την αναδιοργάνωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διάβασε και αυτό: Νέα δεδομένα στη Μεσσηνία: Προς συγχώνευση ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο

Διάβασε και αυτό: Ανοίγει ο δρόμος για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Από τη σημερινή συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα μάτια μας ανοιχτά και οι αντιδράσεις μας στοχευμένες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρωτοβουλία Τατούλη για την ίδρυση Ελληνο-Κινεζικού βιοτεχνικού πάρκου στην Πελοπόννησο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την υποδοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Ο δήμαρχος Καλαμάτας καλωσόρισε στην πόλη του νέους ακαδημαϊκούς πολίτες

Πρωτοετείς φοιτητές/τριες του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, καλωσόρισε