Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συγχώνευση ΤΕΙ – Πανεπιστημίου: «Μένουν» οι σχολές της Καλαμάτας

Διαβεβαίωση ότι η συγχώνευση ΤΕΙ και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δεν πρόκειται να πλήξει τις σχολές της Καλαμάτας του Πρύτανη του ΤΕΙ. Τις επόμενες μέρες ξεκινά και επίσημα ο διάλογος μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων με στόχο τη συνένωση.

Επιβεβαίωσε και επίσημα τις πληροφορίες που θέλουν το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με απώτερο στόχο την συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων ο Πρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, Γιάννης Καπόλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καπόλος, μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στο ραδιόφωνο της Μεσσηνίας «Κανάλι 1» (94,8) και στην εκπομπή «Πρωινή Καρφίτσα» του Αντώνη Πετρόγιανη επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει άτυπα ο διάλογος μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων. Παράλληλα, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη συγκρότηση κοινής επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από μέλη του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, προκειμένου το ερχόμενο διάστημα να ξεκινήσει και επίσημα ο διάλογος για την ενοποίηση ΤΕΙ και Πανεπιστημίου. Μάλιστα, ο κ. Καπόλος σημείωσε ότι η διαδικασία της συγκρότησης της επιτροπής εξελίσσεται από το υπουργείο Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρύτανης του ΤΕΙ Καλαμάτας εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο συγχώνευσης κάτι που τις προηγούμενες μέρες είχε πράξει και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι σχολές του ΤΕΙ στην Καλαμάτα

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα των σχολών του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και στο αν μια ενδεχόμενη συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο οδηγήσει σε κατάργηση κάποιων εξ αυτών ο κ. Καπόλος ήταν κατηγορηματικός, καθώς επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διαφοροποίηση, δεδομένου ότι, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, οι σχολές του ΤΕΙ δεν «συγκρούονται» με αυτές του Πανεπιστημίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ