Καλαμάτα: Μέτρα για να μειωθεί η παραβατικότητα ζητούν δεκάδες κάτοικοι της οδού Ψαρών

/

Μέτρα, προκειμένου να μειωθεί η παραβατικότητα και να αυξηθεί η επισκεψημότητα στην οδό Ψαρών ζητούν κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής με επιστολή τους στο δήμο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, 73 πολίτες, επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ότι “η επισκεψιμότητα στους παραπάνω επαγγελματικούς χώρους είναι πολύ μεγάλη, αλλά το βράδυ γίνεται προβληματική λόγω του ελλιπούς δημοτικού φωτισμού, ενώ έχουν σημειωθεί πολλές διαρρήξεις σε αρκετά μαγαζιά” και άλλες αξιόποινες πράξεις, όπως διακίνηση ναρκωτικών.

Προσθέτουν δε ότι “ο φωτισμός της Ψαρών είναι αναγκαίος: Για να μειωθεί η εγκληματικότητα – παραβατικότητα. Για να γίνει ασφαλής η κίνηση των επαγγελματιών και των επισκεπτών τις βραδινές ώρες. Για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στα γραφεία και τα καταστήματά μας. Για την ασφάλεια των Δικαστηρίων – Υπουργείου Συγκοινωνιών – πρώην Νομαρχίας και Δημοτικού Σχολείου”.

Ο Δήμαρχος, σε δήλωσή του, τόνισε πως ήδη συντάσσεται μελέτη από το αρμόδιο Τμήμα, σε συνεργασία με την εταιρεία «Πρωτεύς» (ανάδοχο της εγκατάστασης φωτιστικών LED, που θα συντάξει τη φωτοτεχνική μελέτη) για τον οδοφωτισμό των οδών Ψαρών, Θεμιστοκλέους, Σόλωνος και Μακεδονίας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπουργείο Υγείας: 40.000 ευρώ στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου για προμήθεια εξοπλισμού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Καλαμάτα αύριο ο Π. Κουρουμπλής – Τα αιτήματα του Δήμου προς τον υπουργό Ναυτιλίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ