Νέες επενδύσεις και είσοδος στο χρηματιστήριο οι επόμενοι στόχοι της ΤΕΜΕΣ

/

Το ερχόμενο φθινόπωρο εξετάζεται η είσοδος της ΤΕΜΕΣ / Costa Navarino της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο τομέας υποεκπροσωπείται στην ελληνική αγορά και αυτό είναι κάτι που εκπλήσσει τα διεθνή κεφάλαια, τα οποία ψάχνουν ευκαιρίες σε μια οικονομία στην οποία ο τουρισμός αποτελεί μαζί με τη ναυτιλία την ατμομηχανή της. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου.
Το Costa Navarino, που έβαλε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, μετατρέπεται σταδιακά σε παγκόσμιο προορισμό γκολφ υψηλών αξιώσεων. «Σύμμαχος» στην ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας είναι ο όμιλος Olayan, ένας από τους πλέον σημαντικούς επενδυτικούς ομίλους διεθνώς, με παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και συμμετοχή σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις. Ο όμιλος Olayan εισήλθε το 2014 στο Costa Navarino ως τέταρτος ισότιμος μέτοχος, με καθέναν από τους τρεις υφιστάμενους μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου. Στα άμεσα σχέδια της Costa Navarino, της οποίας ηγείται ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, περιλαμβάνεται η ανάπτυξη τριών ξενοδοχείων και δύο signature γηπέδων γκολφ (ένα 36 οπών και ένα 18 οπών), καθώς και υψηλής ποιότητας ακινήτων προς πώληση.
Η δεύτερη φάση επέκτασης του Costa Navarino είναι προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση κατασκευής παραθαλάσσιων υπερπολυτελών κατοικιών Navarino Residences. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, το συγκρότημα του Costa Navarino έχει λειτουργήσει ως καταλύτης, σπρώχνοντας πολλαπλασιαστικά προς τα πάνω όλη την περιοχή.

Πηγή:tovima.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ταυτόχρονης διεξαγωγής εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιδότηση: Παράταση της προθεσμίας για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ