Απίστευτη περιπέτεια 13 μικρών μαθητών στο δήμο Πύλου – Νέστορος

2 Μαΐου 2018

Πρωτοφανές περιστατικό με μικρά παιδιά, καθώς το λεωφορείο που μετέφερε 13 μαθητές του δημοτικού σχολείου της Πύλου  τους άφησε χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους. Γονείς έψαχναν τα παιδιά τους!  Σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο υλοποίησης του έργου της μεταφοράς μαθητών. 

Χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους άφησε το λεωφορείο που μετέφερε 13 μαθητές του δημοτικού σχολείου της Πύλου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι μαθητές αποβιβάστηκαν στη Γιάλοβα, ενώ θα έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλα χωριά της περιοχής, με ανταπόκριση των λεωφορείων. Ωστόσο, για άγνωστο λόγο το λεωφορείο, το οποίο θα παραλάμβανε τα παιδιά για να τα μεταφέρει τους μαθητές στους προορισμούς τους δεν έφτασε ποτέ με αποτέλεσμα να παραμείνουν στο δρόμο πάνω από μια ώρα. 

Κάποια στιγμή οι μικροί μαθητές, οι οποίοι κουράστηκαν να περιμένουν στο δρόμο άρχιζαν να περιφέρονται στην περιοχή για να καταλήξουν μακριά από το σημείο που είχαν αποβιβαστεί. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν οι γονείς των μαθητών ανησύχησαν από την καθυστέρηση και προσπαθούσαν μεταξύ τους να μάθουν τι έχει συμβεί, καθώς δεν έχουν τρόπο επικοινωνίας με τα παιδιά τους (κινητά). Κάποιοι από τους γονείς, μάλιστα, την ίδια στιγμή δέχθηκαν τηλεφωνήματα, από περιοίκους της περιοχής, οι οποίοι τους έλεγαν ότι είδαν τα παιδιά τους να τριγυρνούν μόνα τους στη Γιάλοβα. Τότε οι γονείς απευθύνθηκαν στο φορέα που υλοποιεί τη μεταφορά των μαθητών και προσπάθησαν να μάθουν τις ακριβώς είχε συμβεί. Αρχικά ενημερώθηκαν ότι οι μαθητές έχουν μεταφερθεί κανονικά στον προορισμό τους, ενώ στη συνέχεια, όταν εντόπισαν ότι αυτό δεν είναι πραγματικότητα, ενημέρωσαν ότι για άγνωστο λόγο το δεύτερο λεωφορείο, το οποίο θα παραλάμβανε τους μαθητές από τη Γιάλοβα για να τους μεταφέρει στα χωριά τους, δεν είχε εμφανιστεί ποτέ! Μάλιστα, ο φορέας υλοποίησης της μεταφοράς των συγκεκριμένων μαθητών “επιστράτευσε” άλλο μεταφορικό μέσο, προκειμένου να παραλάβει τους 13 μαθητές. Ωστόσο, όταν το συγκεκριμένο λεωφορείο έφτασε στη Γιάλοβα δεν βρέθηκε κανένας μαθητής στη στάση! Στο σημείο έφτασε και η αστυνομία, αλλά και γονείς των μαθητών, οι οποίοι αφού έψαξαν στην περιοχή βρήκαν τους μαθητές να περιπλανώνται άσκοπα.

Σοβαρό περιστατικό

Η περιπέτεια των συγκεκριμένων μαθητών μπορεί να είχε αίσιο τέλος, ωστόσο, το ζήτημα δεν παύει να είναι σοβαρό, καθώς 13 μικρά παιδιά αφέθηκαν χωρίς επιτήρηση με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Προφανώς, όσοι έχουν ευθύνη για την υλοποίηση του έργου της μεταφοράς μαθητών στη Μεσσηνία θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις. 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίθεση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού στη ΝΔ για θέματα διαφθοράς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χρηματοδότηση για νέα τμήματα σε βρεφονηπιακούς – Τα ποσά που δικαιούνται οι δήμοι της Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης