Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνέδριο του Economist: «Συνεννόηση» και «ευρύτερες συνεργασίες» ζητάει ο Πέτρος Τατούλης

Με θέμα την Περιφερειακή Διακυβέρνηση και την δυναμική ανάπτυξης που μπορεί να προσφέρει στην χώρα μας για έξοδο από την βαθιά κρίση, πραγματοποιείται σήμετα και αύριο στο Λουτράκι το συνέδριο του Economist: Governance and Regiona lArteries for Growth: Europe’s momentum – Greece’s impetus υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τοποθέτηση Τατούλη

Το μεσημέρι της Πέμπτης στο συνέδριο τοποθετήθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασυγκρότησης του πολιτικού κόσμου, προκειμένου η Χώρα να βγει οριστικά από την κρίση. Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η στείρα αντιπαλότητα των πολιτικών δυνάμεων οδηγεί σε αδιέξοδο, ενώ υπογράμμισε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η εξεύρεση πεδίου συνεννόησης και συναινέσεων. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε για την ανάγκη ευρύτερων συνεργασιών, προκειμένου οι «διαφορετικοί κόσμοι» της πολιτικής σκηνής της Χώρας να βρουν κοινές συνισταμένες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης σημειώνοντας ότι οι αλλαγές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με φοβία. «Δεν φοβόμαστε κανέναν εκλογικό νόμο» είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, το οποίο αναμένεται να ισχύσει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ