Αισιοδοξία για συμφωνία μεταρρύθμισης της ευρωζώνης

15 Μαΐου 2018

Η Γαλλία είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να καταλήξει έως τον Ιούνιο σε συμφωνία με τη Γερμανία σε ό,τι αφορά μια κοινή προσέγγιση στις προτάσεις για προϋπολογισμό της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Από τότε που ανήλθε στην εξουσία, πριν από ένα χρόνο, ο Μακρόν έθεσε ως προτεραιότητά του τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης αλλά η ικανότητά του να το πετύχει αυτό εξαρτάται από την επίτευξη συμφωνίας με τη Γερμανία για το πώς να προχωρήσει αυτό και στη συνέχεια από το να πεισθούν όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να στηρίξουν τις ιδέες.
«Οι συζητήσεις μας με τη Γερμανία μάς κάνουν να είμαστε πιο αισιόδοξοι», δήλωσε ο σύμβουλος σε δημοσιογράφους.
Όταν παρουσίασε για πρώτη φορά τις ιδέες του για την ευρωζώνη, ο Μακρόν μίλησε για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού προϋπολογισμού για τις 19 χώρες που έχουν υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα, τον διορισμό ενός υπουργού Οικονομικών και τη μετατροπή του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης σε κάτι που να μοιάζει περισσότερο με ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει επαινέσει τον Μακρόν για τις ιδέες του, αλλά δεν υπήρξε εξίσου θερμή υποδοχή για αρκετές από τις προτάσεις, ειδικά αυτές που ίσως έχουν ως αποτέλεσμα η Γερμανία να επωμιστεί μεγαλύτερο μέρος των κινδύνων.

Πηγή:ΑΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η κυβέρνηση ανοικοδομεί την οικονομία με ρεαλιστικό αναπτυξιακό σχέδιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ίμβρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Σολτς και Σούνακ ανακοίνωσαν κοινό εξοπλιστικό πρόγραμμα και δεσμεύθηκαν για συνέχιση της στήριξης στην Ουκρανία

Την στενή συνεργασία Γερμανίας-Βρετανίας, ειδικά στον τομέα της ασφαλείας, επαναβεβαίωσαν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ανακοινώνοντας νωρίτερα σήμερα

Δείτε επίσης